Dagens rett
Start skreisesongen med denne festmenyen
Foto: (Alf Börjesson)

Start skreisesongen med denne festmenyen

To deilige torskeretter kommer på bordet denne søndagen. Vi starter med en varm suppe og avslutter med selve delikatessen - torsketunger.
11 Januar 2025 - 00:00

Får du ikke tak i skrei - det er fortsatt tidlig i sesongen, kan du fint lage suppe av torsk - enten fersk eller fryst.

Fiskesuppe med små grønnsaker og skrei

Fiskesuppe med små grønnsaker og skrei

Fremgangsmåte

  1. Surr sjalottløk, hvitløk, fennikel og stjerneanis i litt olje til grønnsakene mykner. De skal ikke bli brune.
  2. Hell på hvitvin og la den koke nesten helt inn.
  3. Tilsett fiskekraft og fløte og la suppen koke til den tykner og mengden er redusert til ca. 1 liter.
  4. Smak suppen til med salt og pepper og ta opp stjerneanisen.
  5. Mos suppen i food-processor og sil den. Varm den og rør inn kaldt smør.
  6. Legg i fisketerningene og grønnsakene og la suppen trekke til alt er mørt. 
  7. Server suppen rykende varm med nybakt brød til.

Her finner du mange flere gode supper

Har du lyst til å lage en annen rett med skreim så se her

9 lettlagete supper å ta med på tur

Slik lager du kraft selv

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Frityrstekte torsketunger med salat og dipp

Frityrstekte torsketunger med salat og dipp

Fremgangsmåte

  1. Rør sammen alle ingrediensene til frityrrøren og la den svelle i 1 time.
  2. Varm oljen til ca. 180 grader, og det freser rundt skaftet på en treskje når du dypper den i oljen.
  3. Klipp bort løst skinn på torsketungene. Skyll og tørk dem godt.
  4. Ha hvetemel salt og pepper i en plastpose og ha i noen av torsketungene ad gangen.
  5. Rist godt slik at hvetemelet dekker tungene helt og rist av overflødig mel - dette gjør vi for at frityrrøren skal henge bedre fast til fisken.
  6. Dypp torsketungene i frityrrøren og stek dem gylne og sprø i den varme oljen. La dem renne av på tørkepapir.
  7. Bland alle ingrediensene til dippen og smak den til med salt og pepper. Rør inn gressløk like før servering.
  8. Server torsketungene nystekte med salat og dipp.

Tips: Bruk en nøytral olje til fritering og som tåler høy varme slik som mais- eller solsikkeolje.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllingfileten med godsaker
Dagens rett
Kyllingfilet fylt med krydder og ost

Fyll kyllingfileten med godsaker

Gjør kyllingfileten sommerlekker med sesongens friske grønnsaker. Med denne oppskriften og drikkeforslaget er du på sikker grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her