Ukens drink

Veganvennlig Gibson

Slik gjør du denne drinkklassikeren veganvennlig
Foto: (Copyright: yes)

Slik gjør du denne drinkklassikeren veganvennlig

Gibson er en tøffing som med noen dråper vermut ikke er innafor for veganere. Men fortvil ikke, med denne oppskriften kan alle nyte denne drinken.
Aase E. Jacobsen
08 September 2017 - 13:00

Gibson er en tøffere utgave av Dry Martini, først og fremst på grunn av at oliven er erstattet med syltet småløk.

Denne martinien er trolig enda mer skremmende

Det høres derfor ut som en ekte grønnsaksdrink som er perfekt for alle typer veggis. Det stemmer imidlertid ikke helt, for vel er gin godkjent også for veganere, men hetvinskategorien som vermut jo tilhører, er versting i denne sammenhengen.

Les mer om hva som kjennetegner veganvennlige drikkevarer

Det finnes imidlertid noen få alternativer og en av dem er å få også her i Norge. Uncouth er en skikkelig hipstervermut, laget som den er i bittesmå kvanta av en liten produsent i Brooklyn, New York. Bianca Miraglia plukker alle urtene selv og det i områder som ikke er påvirket av storby og forurensning. Alt hun bruker av innkjøpte råvarer er bærekraftig og økologisk framstilt, og aller helst fra noen som driver uten profitt. Vermuten er dessuten laget uten tilsetning av verken sukker eller konserveringsmidler. 

Bianca har to vermuter på polet. Jeg liker best hennes variant med rødbeter og eukalyptus. Den passer best i en gibson av de to. Og bruk gjerne en av de nye norske håndverksginene i stedet for eksempelvis Tanqueray som nærmest er en klasssiker for Gibson.  De nye norske som Bareksten Botanical Gin, Harahorn Gin, Oslo Gin, Myken Arctic Gin eller Himkok Gin gir ekstra dybde til en klassiker som gibson. Sylter du løken selv, kan det knapt bli bedre.

Her finner du oppskriften på syltet småløk

Her sjekker du om ingrediensene er veganvennlige

Hvis du vil ha tips om flere slike drinker, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her