Sverre Sætre er en av landets fremste konditorer. Som lager kaker av en annen verden. De fleste tenker nok når de ser en ekte konditorkake at "det der klarer ikke jeg". Men faktisk, det kan du klare, for antall ingredienser og elementer i denne proffe oppskriften er overkommelig for de aller fleste. Du kan vel ikke noe annet enn å prøve?
Ukens kake

Lag sjokoladeparfaitkake som en mesterkonditor
Det som høres ut som noe veldig komplisert, er faktisk ikke så vanskelig, bare du er konsentrert og nøye gjennom prosessen.
16 Oktober 2025 - 11:00
Sjokoladeparfaitkake

Fremgangsmåte
- Finhakk sjokoladen. Varm crème fraîche og sukker til kokepunktet i en liten kjele.
- Tøm den varme kremen over den finhakkede sjokoladen. Rør det sammen med en slikkepott til du får en glatt masse.
- Visp så inn eggeplommene én om gangen. Pisk kremfløten for seg.
- La sjokolademassen bli lunken (36-38 °C) før du vender inn fløtekremen med en slikkepott, først havparten, så resten. Tilsett Grand Marnier-likøren.
- Smør innsiden av kakeringen med litt soyaolje. Dette for at ringen skal slippe lettere.
- Skjær eller stikk ut nøttebunnen med kakeringen. Sett kakeringen på en flat tallerken og plasser bunnen i ringen.
- Fyll sjokoladeparfait til toppen av ringen og stryk av med en palett (flat, avlang stekespade) slik at kaken blir helt jevn.
- Sett kaken i fryseren og la den stå i fryseren i minst 6 timer til den er gjennomfryst. Kaken kan nå oppbevares 14 dager i fryser, godt innpakket.
- Ta kaken ut av fryseren ca. 20 minutter før den skal serveres og la den stå og temperere seg i kjøleskapet.
- Parfaiten skal så vidt ha begynt å smelte når du serverer den, da kommer smaken best til sin rett.
- Sikt et lag kakao på toppen av kaken før servering, pynt etter ønske.
Kokketips: Varm kakeringen med et varmt, fuktig håndkle e.l. før du skal ta den av, slik at ringen løsner lettere fra kaken.
Oppskriften er hentet fra Den store kakeboken av Sverre Sætre som ble Beste norske kokebok i 2010.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
ItaliaVolum: 0.50 l Pris: 469.00 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
89 POENG
Forsiden akkurat nå