I dag blir det skikkelig hett på kjøkkenet idet vi lager en sterk og smakfull suppe med ekstra godt tilbehør. Suppe er både mettende, varmende og lettlaget og derfor et fint avbrekk i hverdagen.
Dagens rett
Krydret potetsuppe med hete reker og løkfylte pitabrød
Slik skaper du ekstra het stemning rundt middagsbordet
En krydret potetsuppe med hete reker og løkfylte pitabrød setter fart på smaksløkene. Prøv denne lettlagde oppskriften.
06 Oktober 2025 - 00:05
Krydret potetsuppe med hete reker og løkfylte pitabrød
Fremgangsmåte
- Stek hakket løk, hvitløk og poteter i biter i olje i en stor kjele. Hell på buljong, kok opp og la koke i ca. 10 minutter eller til potetene er møre.
- Legg i revet gulrot, renset purre og hakket chili. Kok opp igjen og kok i 5 minutter.
- Ta kjelen av platen og kjør suppen glatt med en stavmikser eller en foodprosessor. Smak til med salt og pepper.
- Hete reker:
- Varm opp olje i en stekepanne. Legg i chili, hvitløk og karri. Rør noen ganger, legg i rekene og varm raskt opp. Legg rekene over i en skål.
- Løkfylte pitabrød:
- Rens, del løk i to og skjær den i tynne skiver. Bland med kruspersille, sitronskall og salt. La det trekke noen minutter.
- Varm brødet i en brødrister eller stekeovn noen minutter. Del brødet i to.
- Smør tomatpuré på brødet som er delt i to. Fordel løkblandingen på brødet og server til suppen.
- Fordel suppen i skåler og legg i reker og gjerne noen blader kruspersille.
Tips: Ha gjerne litt rømme i suppen.
Her finner du mange flere deilige supper
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
Tyskland
Volum: 0.75 l Pris: 179.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
Forsiden akkurat nå