Slik unngår du å kaste rester av julematen

Julemat rester

Rester av rakefisk

 

Rakfisk med avokado

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

1 stk

Fremgangsmåte

Del avokadoane i to og ta ut steinen. Skjer avokadoen i skiver og legg dei som ei vifte på tallerkenen.
 
Klem over litt sitronsaft så avokadoen beheld fargen.
 
Legg på tynne, fine skiver av rakfisk og drys over rista pinjekjernar.
 
Legg på ei stor skei seterrømme og pynt med nokre tyttebær.
 
Riv litt parmesan over det heile og server med flatbrød eller rista brød ved sida av.
 
 

Sendt inn av

Foto: Salima Senyavskaya

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Rakfiskterrin med purre

Fremgangsmåte

Reins purren og forvell blada i kokande vatn. Avkjøl han raskt i isvatn. Kle ei lita brødform (ca. 1 liter) med bakepapir og kle botn og kantar med lange purreblad.
 
Hakk urtene og bland med rømmen. Tilset gelatin. Strimle rakfisken på langs og legg han lagvis i forma med urterømmen. Begynn og slutt med rømme. Brett purreblada over og set forma i kjøleskap til neste dag. Reins og skrell persillerot og skjer i stavar.
 
Kok stavane i raudvin til dei er møre. Ta rakfisken ut av forma neste dag og skjer han i ca. 1-2 cm tjukke skiver med skarp kniv, gjerne ein kniv med sagblad. Anrett han på tallerken rett før servering og pynt han med persillerotstavane.
 
 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen