Oven baked pumpkin slices with garlic and thyme served with honey.Top view.

Oppskrifter med gresskar

Oven baked pumpkin slices with garlic and thyme served with honey.Top view. (Lilechka75)

Resten kan du sylte

 

Syltet gresskar

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

4 dl
750 g

Fremgangsmåte

Vask gresskaret, del det i to og skrap ut kjernene. Skjær i båter og skrell disse.

Skjær fruktkjøttet i terninger og fjern skallet på ingefæren.

Kok opp eddik, sukker og ingefær og la gresskarterningene koke seg blanke og møre i laken.

Fyll gresskarterningene på varme glass eller i krukker.

Kok laken videre ca. 15 min. til den blir tyktflytende. Hell laken over gresskarterningene. Avkjøl og sett på lokk.

Hell fra laken etter en uke og kok den opp igjen. Ta så ut ingefæren og hell laken tilbake over gresskaret. Avkjøl og sett på lokk.

Oppbevar syltet gresskar mørkt og kjølig.

Tips: Syltet gresskar passer utmerket til alle typer kjøtt, eller hva med å prøve det på ostebordet.

Se alt det gode du kan lage av et gresskar

Flere retter med gresskar

Lag din egen halloween-lykt

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

 Få dagens rett som nyhetsbrev 

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen