Gresskarsuppe med strandsnegler

Gresskarsuppe med strandsnegler

Fremgangsmåte

  1. Finhakk løk, purre, gulrot og gresskar. Kokes opp i hvitvin og kyllingkraft tilsatt tomatpuré.
  2. Reduseres til halv mengde før fløten tilsettes.
  3. Smak til med salt, pepper og sitron, og eventuelt mer tomatpuré.
  4. Suppen serveres i små suppeskåler.
  5. Sneglene stikkes på trespyd og legges over skålene.

Her finner du mange flere deilige supper

9 lettlagete supper å ta med på tur

Se alt det gode du kan lage av et gresskar

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Gresskarsuppe med Harissa

Gresskarsuppe med Harissa

Fremgangsmåte

  1. Fjern skinn, frø og fibre fra gresskaret og skjær det i store biter. Småkok uten lokk i en stor kjele sammen med buljong og melk i 15-20 min til det er mørt.
  2. Purér suppen med en stavmixer til den er glatt. Krydre med sukker og pepper etter smak.
  3. Harissa:
  4. Fjern stilkene på chiliene (bruk gummihansker). Del chiliene i to på langs og fjern frøene - legg chiliene i varmt vann.
  5. Kjør hvitløk, salt, koriander, karve og avrente chilier i hurtigmikser samtidig som olivenolje tilsettes litt etter litt, etterhvert blir det en pasta. 
  6. Smak til suppen med Harissa og server resten i en skål ved siden av.
Tips
Ha litt fløte og evt revet muskatblomme i suppen. Du får ekstra smak ved å "riste" karve og korianderfrø på pannen like før oppmaling.
 
Harissa passer godt til couscous også.

Sendt inn av Fred-J Stephansen

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

400 rødviner testet: Dette er de mest fantastiske av septembers store tilskudd av nytt rødt
+
Tester

400 rødviner testet: Dette er de mest fantastiske av septembers store tilskudd av nytt rødt

Om du frykter høsten, er trøsten at det er veldig mye godt rødt som lanseres i september.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Alsace: Har pinot blanc premier-cru-potensial?
+

Alsace: Har pinot blanc premier-cru-potensial?

Mer enn en femdel av vinmarksarealet i Alsace er plantet med pinot blanc. Men i regionens hierarki, har druesorten en bunnplassering. Mesteparten av det som dyrkes inngår i den omfattende crémant-produksjonen, men det jobbes med å løfte dens status.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Grillet svinenakke smaker fantastisk godt med bacon og ananassalat
Dagens rett

Grillet svinenakke smaker fantastisk godt med bacon og ananassalat

Fyr opp grillen og lag denne saftige og smakfulle svinenakken denne helgen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Gjør noe ekstra med blåskjellene: topp dem med pesto
Dagens rett

Gjør noe ekstra med blåskjellene: topp dem med pesto

Et festmåltid kan knapt lages enklere enn dagens fristelse med blåskjell.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
400 rødviner testet: Dette er de mest fantastiske av septembers store tilskudd av nytt rødt
+
Tester

400 rødviner testet: Dette er de mest fantastiske av septembers store tilskudd av nytt rødt

Om du frykter høsten, er trøsten at det er veldig mye godt rødt som lanseres i september.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alsace: Har pinot blanc premier-cru-potensial?
+

Alsace: Har pinot blanc premier-cru-potensial?

Mer enn en femdel av vinmarksarealet i Alsace er plantet med pinot blanc. Men i regionens hierarki, har druesorten en bunnplassering. Mesteparten av det som dyrkes inngår i den omfattende crémant-produksjonen, men det jobbes med å løfte dens status.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne
+
Godbiter i pollisten

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne

Og vi snakker verken om pinot noir eller chardonnay, derimot gamay.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her får du omsetning på kyllingrestene
Dagens rett
Grillet kylling med wokgrønnsaker

Her får du omsetning på kyllingrestene

En enkel kyllingrett med masse asiatiske smaker er dagens fristelse som selvsagt også kan lages av annen type kyllingkjøtt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grillet svinenakke smaker fantastisk godt med bacon og ananassalat
Dagens rett

Grillet svinenakke smaker fantastisk godt med bacon og ananassalat

Fyr opp grillen og lag denne saftige og smakfulle svinenakken denne helgen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her