Sommeren i boks

Sommeren i boks

Denne boksvinen er blant de aller beste i sin kategori i sommer og et regelrett kupp.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Non Dos Helt Tørr Riesling 2011 (51485) er som navnet antyder helt tørr, men ikke like lett som tidligere årganger. Årsaken er at produsenten Hans Oliver Spanier (Battenfeld-Spanier) har valgt å bruke råvarer med større potensial enn tidligere. Her er druer fra kalkjordsmonnene i Oppenheim og Hohen-Sülzen, også Kirchenstück som har grosses gewächs-status. Kalkjordsmonnet gir god syre samt et rent og friskt mineral- og fruktpreg.

Varm og krydret

Dessuten har han blandet inn druer fra rødskiferjordsmonn . Dette er et jordsmonn som er typisk for området rundt Nierstein og som gir en varm og krydret «jernaktig» karakter på vinen.

Selv om denne utgaven av Helt tørr riesling er dyrere enn sist, er det ikke de aller beste druene som inngår i en vin beregnet på raskt konsum. Likevel er vinstokkene eldre enn 15 år som i denne sammenheng er nok til å gi god kvalitet.

Mer enn strupelesking

Videre er druene høstet sent, ved full modning, når drueskallene har et svakt rødlig skjær. Som alle andre Battenfeld-Spanier-viner er også boksvinen spontangjæret (uten tilsatt gjær) og har ligget fem måneder på bunnfallet for økt kompleksitet.

Summen av alt dette er en mye rikere vin, som fungerer til mer enn bare strupelesking eller følge til rekene. Den er super til sommerlige småretter og spekemat. En vin som passer veldig godt å ta med seg på så vel teltturen som den forestående sankthansfesten.
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Non Dos Helt Tørr Riesling 2011

Produsent:
Weing. Battenfeld-Spanier
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
3.000l
Land:
Tyskland
Område:
Rheinhessen
Pris:
449,00 kr
Varenummer:
5148501
85 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen