Sommervinen er her

Disse vinene er så sommerlig friske og lekre at du ikke lenger bryr deg om at det fortsatt er metervis med snø ute.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

At gamay er druen bak beaujolais har de fleste fått med seg, men at den gir viner med særpreg også i andre regioner, er neppe like kjent. Og Côtes Roannaise er det ikke mange som vet hvor ligger.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Viner med personlighet
Området befinner seg ved byen Roanne der hvor elven Loire har sitt utspring. Det er kanskje mest kjent for å huse trestjerners-restauranten Troisgros hvor de tre brødrene med samme navn tryller med råvarene. Og de finnes i rikt monn rett utenfor dørstokken i dette frodige åslandskapet vest for Lyon.

Da skulle det jo nesten bare mangle at det ikke også dyrkes vindruer, og jada, det gjør det. Lykkeligvis er det første møtet med vinene herfra, med en som kan sitt fag. Domaine Robert Sérol er med sine 20 hektar "stor" i regionen, men vinene preges mer av personlighet enn av volum.

Mens Sérol Les Vieilles Vignes 2010 (52101) er en herlig ungdommelig og frisk vin som gir sommerglede selv midt på vinteren, er Sérol Les Millerands 2008 (52100) mer elegant og delikat, men med samme strålende friskhet. Mens den første er et godt alternativ til dolcetto, slår den siste ut alle billigburgundere.

Elegant og mineralsk
Forskjellen på de to er ikke bare at den første er laget av druer fra de eldste vinstokkene, opp mot 80 år, men også at den siste er laget av de minste druene. Dessuten beholdes noe av stilkene for å bidra med ytterligere struktur. Tanniner er som kjent ikke gamaydruens sterkeste side. Den er dessuten den mest "vellagrete" av Sérols fire røde med 11 måneder i sementtank. De øvrige har et kortere opphold i samme type tank etter av gjæringen, som er delvis maceration carbonique (hvor druene gjæres hele), for å maksimere fruktigheten.

De to siste, Sérol La Croix Saint-Paul 2009 (52099) og Sérol l'Incorruptible 2010 (52098) , kjennetegnes av henholdsvis å komme fra en enkeltvinmark og å være helt uten tilsettinger. Resultatet er i det første tilfellet en elegant og mineralsk rødvin, og i det andre en vin som har enda mer av alt.

Hatten av for gamay, Côtes Roannaise, og Robert Sérol.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Sérol Les Vieilles Vignes 2010

Produsent:
Domaine Robert Sérol
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Côte Roannaise
Pris:
139,90 kr
Varenummer:
5210101
85 Poeng
Les smaksnotatene »

Sérol Les Millerands 2008

Produsent:
Robert Sérol
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Loire
Pris:
139,90 kr
Varenummer:
52100
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Sérol La Croix Saint-Paul 2009

Produsent:
Robert Sérol
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Loire
Pris:
164,00 kr
Varenummer:
5209901
87 Poeng
Les smaksnotatene »

Sérol l'Incorruptible 2014

Produsent:
Robert Sérol
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Loire
Pris:
179,90 kr
Varenummer:
5209801
87 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen