Spansk vinkupp

Spansk vinkupp

Få viner i dette prissjiktet har så god karakter som denne.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Så kommer da også  Viernes Mencia 2011 (99456) fra Bierzo, et av de «hottere» vinområdene i Spania. Her lages spennende viner av druen mencia som briljerer i det mineralsterke kvarts- og skiferjordsmonnet.

Les mer om mencia

Ukens vin er enkleste nivå fra Bodegas Godelia som med denne vinen ønsker å uttrykke druens ungdommelig fruktige side. Men den har likevel god karakter av Bierzo-jordsmonnet.

Les mer om andre spennende områder i Spania

Den store populariteten og ikke minst generelt høye kvaliteten til Bierzo-vinene gjør at prisene gjerne starter på rundt 150 kroner. Derfor er denne utgaven et ekstra godt kjøp.

Produsenten har til sammen 35 hektar fordelt på ulike eksponeringer. Ukens vin kommer fra vinmarker som ligger på høyder mellom 500-700 m.o.h. Bierzo er kjent for sine til dels utilgjengelige vinmarker med svært gammelt plantemateriale, men druene herfra reserveres for Godelias toppviner. Som ennå ikke er tilgjengelig i Norge.
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Godelia Viernes Mencia 2014

Produsent:
Bod. Godelia
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Bierzo
Pris:
119,90 kr
Varenummer:
9945601
84 Poeng
Les smaksnotatene »
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen