Spennende italiensk øl

Spennende italiensk øl

Disse ølene er italienere i tysk forkledning. Og smaker fortreffelig til norsk førjulskos.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

 
Theresianer Bock Unfiltered (92855) er et italiensk bokkøl, men brygget etter sørtysk tradisjon – en tradisjon som for øvrig også følges her i Norge. Det innebærer undergjæring, med en gjærtype som har fått navn etter Carlsberg-bryggeriet i Danmark, malt fra Bayern og en bayersk humletype ved navn Tettnang, som regnes som en av de fineste for tysk lagerøltradisjon. Den har ikke veldig høye alfaverdier og gir derfor en bitterhet som er mindre uttalt enn eksempelvis i pilsner.

Husk å stemme på Årets øl

Smaken er svært stofflig og maltpreget, i den søtlige retningen, men med innslag av tørket og syltet frukt. Bitterheten er godt integrert i sødmen og bidrar sammen med syren å balansere sødmen. Et supert følge til ost, vilt, røykt pinnekjøtt eller alene foran peisen.

Les mer om italiensk øl

Navnet gir assosiasjoner til Münchens rike øltradisjon med navn fra ulike munkeordener som Paulaner og Franziskaner. Men det er en avledning, for Theresianer har ingenting med klosterlivet å gjøre.

Les mer om klosterøl

Navnet er derimot inspirert av den østerrikske bydelen som ble opprettet i Trieste på midten av 1700-tallet og oppkalt etter regenten på den tiden, nemlig den høyst verdslige erkekeiserinne Maria-Theresia av Østerrike. Til Borgo Theresiano strømmet østerrikske handelsmenn og håndverkere, og med dem østerriksk øltradisjon.

Les mer om pilsner

Fra samme bryggeri kommer to alkoholsvake øl, et ufiltrert hveteøl, Theresianer Wit Unfiltered (92852) , og et lagerøl, Theresianer Premium Lager (92856) . Men ikke alkoholsvake nok til å havne blant butikkølene.

 
Bestill ølet med en gang
Ønsker du å bestille trykker du bare på ølnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte øl er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Theresianer Bock Unfiltered

Produsent:
Theresianer Antica Birreria Di Trieste
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Pris:
94,80 kr
Varenummer:
9285501
89 Poeng
Les smaksnotatene »
 

Theresianer Wit Unfiltered

Produsent:
Theresianer Antica Birreria Di Trieste
Utvalg:
Basisutvalg, kategori 2
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Pris:
85,00 kr
Varenummer:
9285201
84 Poeng
Les smaksnotatene »

Theresianer Premium Lager

Produsent:
Theresianer
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.330l
Land:
Italia
Område:
Pris:
32,00 kr
Varenummer:
9285601
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen