Spennende toscansk nykommer

Spennende toscansk nykommer

Oliviero Toscani kan mer enn provoserende fotografi. Som denne smaksrike vinen fra Toscana.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Benettons reklamefotograf fra 1982 til 2000, Oliviero Toscani, som sørget for at klesmerket fikk mer oppmerksomhet for reklamen enn for selve klærne, samtidig som reklamen satte kontroversielle temaer på agendaen, har funnet nye uttrykksmåter. Han har lansert sin egen fargerike brillekolleksjon, driver med hesteoppdrett og lager vin og olivenolje.

Satser på syrah

OT heter vinen (og oljen) og lages i et antall av 22.000 flasker av druene fra eiendommen hans på Toscana-kysten, rett nord for Bolgheri. Selv om området er mest kjent for sine cabernetdominerte viner, har Toscani valgt å satse på syrah (med tillegg av cabernet franc og petit verdot).

Les mer om Toscana-kysten

Årsaken er å finne i jordsmonnet som her har mindre leire enn ellers i Bolgheri, men derimot granitt. Som kjent er syrah og granitt en vinner – det er samme jordsmonn som i franske Hermitage, St Joseph og Cornas. Cabernet franc får fram sin mineralske side under slike forhold. Argumentet for petit verdot er farge.

Lekkert design

Og det har Oliviero Toscani OT 2007 (99506) i massevis. En sjenerøs og fyldig vin med mye av alt, men uten at det er vulgært – bare godt. Både for å drikke nå til saftige biffer eller å legge i kjelleren noen år.

Dessuten er flaskedesignet som seg hør og bør riktig lekkert. Ingen etikett, bare en logo som er klebet på i tre ulike farger – rosa blå og gul. Hver kasse på seks flasker inneholder to flasker av hver farge – men innholdet er altså identisk.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Oliviero Toscani OT 2007

Produsent:
Oliviero Toscani
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
289,00 kr
Varenummer:
99506
91 Poeng
Les smaksnotatene »
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

 
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen