Dagens rett

Spinatsalat med karamelliserte valnøtter, epler, ristet flesk og fløtedressing

Gjør som mesterkokken, spis salat

Gjør som mesterkokken, spis salat

Når den kjente kokken Bent Stiansen lager salat til middag, er det ikke bare grønne blader. Her har du oppskriften på hans favorittsalat.
16 November 2022 - 00:05

«Ekte menn spiser ikke salat»,  er det noen som innbiller seg. La det herved være motbevist. Spinatblader med stekt flesk og valnøtter er «innafor» for de fleste. Bare spør mesterkokk Bent Stiansen, for dette er en av hans favoritter. Oppskriften er hentet fra kokeboken Alene hjemme som kom ut i 2012. Den var finalist i Beste norske kokebok det året, en konkurranse han for øvrig vant i 2008. 

Spinatsalat med karamelliserte valnøtter, epler, ristet flesk og fløtedressing

Spinatsalat med karamelliserte valnøtter, epler, ristet flesk og fløtedressing

Fremgangsmåte

  1. Start med å vaske spinaten. Vanligvis får du kjøpt ferdig vasket baby-/bladspinat i poser i butikken. Den er vasket og klar for bruk, men en rask dukkert i kaldt vann skader ikke.
  2. Sving spinaten i salatsentrifugen rett før servering. Har du spinat i løs vekt må den vaskes i 2−3 vann for å få vekk sand og jord.
  3. Grovhakk valnøttene. Varm en stekepanne og ha i sukker. La det smelte og bli lysebrunt. Ha nøttene i pannen og stek dem på svak varme i 3 minutter til de blir lysebrune. Avkjøl på et bakepapirark.
  4. Vask pannen og sett den på platen igjen. Del flesket i 1 cm strimler og stek i solsikkeolje på middels varme til flesket er sprøtt og gyllent. Ta flesket ut av pannen og legg det på kjøkkenpapir slik at fettet suges vekk.
  5. Skjær eplet i skiver og så i strimler.
  6. Lag fløtedressingen ved å vispe fløten i en bolle i 2-3 minutter til den begynner å tykne litt. Smak til med sitronsaft, sukker, salt og pepper og hell over salaten. Spis med brød til.

Tips: Har du ikke flesk, kan du bruke bacon eller skinke. Stekt kyllingkjøtt går også fint. 

Eple kan byttes ut med pære eller mango. Spinat kan byttes ut med hjertebladsalat.

Lei av å lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Bent Stiansen, kokeboken Alene hjemme

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllingfileten med godsaker
Dagens rett
Kyllingfilet fylt med krydder og ost

Fyll kyllingfileten med godsaker

Gjør kyllingfileten sommerlekker med sesongens friske grønnsaker. Med denne oppskriften og drikkeforslaget er du på sikker grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her