Havabbor er en delikat halvfet fiskesort som smaker veldig godt helstekt eller sprøstekt med skinnet som i denne oppskriften. Om filetering ikke er din greie, spør i fiskedisken, eller velg en annen fiskesort, med eller uten skinn.
Dagens rett
Stekt havabbor på bulgursalat

Foto: (izikMd)
På kvinnedagen skal middagen både være lettlaget og fristende
Om du ikke får tak i havabbor, kan de fleste andre fisketyper brukes i denne enkle, men velsmakende og fargerike retten.
08 Mars 2023 - 01:00
Stekt havabbor på bulgursalat

Fremgangsmåte
- Bulgursalat: Kok opp vann med litt salt, ha i bulguren og la trekke under lokk i 15 minutter. Rør av og til. Avkjøl.
- Bland alle ingrediensene til salaten, men ikke salatbladene. La stå og trekke litt mens du steker fisken.
- Havabbor: Sprøstek havabborfiletene i varm panne på skinnsiden i 2-3 minutter. Vend og stek i 30 sekunder på kjøttsiden.
- Smak til med salt og pepper.
- Legg fisken over bulgursalaten med salatbladene i bunnen og server med limebåter.
Tips: For ekstra mettende rett, kan du tilsette kokte kikerter til salaten. Da kan den også brukes som et vegetarisk alternativ.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 199.90 kr Basisutvalget87 POENG
Forsiden akkurat nå