Vi nordmenn reiser mer og mer, og tar med oss inspirasjon til maten vi spiser på ferie med oss hjem. Asiatiske spesialiteter er manges favoritt, slik som dagens rett. Den er dessuten en veldig fin måte å bruke opp risrester på.
Dagens rett

Slik lager du stekt ris som i Singapore
Det er mange som har smakt stekt ris på ferie, eller fått det servert på restaurant. Dette er en rett du enkelt kan lage hjemme også.
12 Mai 2025 - 00:00
Stekt ris som i Singapore

Fremgangsmåte
- Varm woken eller stekepannen.
- Stek hvitløk i olje og ha i kjøttet.
- Ha i risen og la det steke til det er gyllent.
- Bland inn grønnsakene og la det surre i 2 minutter.
- Lag et hull i midten av risblandingen og ha i litt olje og egget og rør godt.
- Smak til med fiskesaus og pepper.
Tips: Risen som brukes i stekt ris bør være kald, da blir ikke den stekte risen "grøtete".
Vi har også andre oppskrifter på stekt ri
Her kan lese mer om det ekte Singapore-kjøkkenet
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
84 POENG
-
82 POENG
Forsiden akkurat nå