Dagens rett
Denne retten med svinefilet, blåmuggost, pære og kantareller smaker det sensommer av
Foto: (Melk.no)

Denne retten med svinefilet, blåmuggost, pære og kantareller smaker det sensommer av

Et lekkert helgemåltid som er raskt å tilberede og ikke minst svært velsmakende.
10 August 2024 - 00:00

Svinefilet trenger lite varmebehandling og er så mør at saus i vanlig forstand er unødvendig. Spesielt når den kommer med et tilbehør som her. 

Svinefilet med blåmuggost pære og kantareller

Svinefilet med blåmuggost pære og kantareller

Fremgangsmåte

  1. Krydre svinefileten med salt og pepper. Brun hele kjøttstykket i smør i en stekepanne til det har fått en fin stekeskorpe.
  2. Legg kjøttet i en ildfast form og stek det ferdig ved 200 grader i ca 6 - 8 minutter.
  3. Brun sopp i stekepannen.
  4. Ta ut kjøttet og la det hvile i ti minutter før du skjærer det i skiver og anrett på varme tallerkner med skiver av pære, og biter av blåmuggost.
  5. Serveres med kokte eller ovnsstekte poteter.

Lag noen av disse lekre rettene med svinefilet

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Melk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med norsk eplesider i drinken smaker den både forfriskende og ekte
Ukens drink
Eplesidercocktail med bourbon

Med norsk eplesider i drinken smaker den både forfriskende og ekte

Sammen med god bourbon og ekstra godt ingefærøl får du i tillegg en fyldig og lett krydret funnfull.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en litt eksotisk vri på eplekaken
Ukens kake
Kokoseplekake

Lag en litt eksotisk vri på eplekaken

Har du hagen full av epler, og noen er litt for syrlige til å være gode å spise, er denne oppskriften en god løsning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne rødvinen hadde Leflaive-legenden vært stolt av
+
Godbiter i pollisten

Denne rødvinen hadde Leflaive-legenden vært stolt av

Den er nemlig laget etter akkurat den filosofien som har gjort Domaine Leflaives viner så ekstraordinære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Vellagret whisky med eller uten røyk - og noen outsidere er vinnere blant spesialpol-nyhetene
+
Tester

Vellagret whisky med eller uten røyk - og noen outsidere er vinnere blant spesialpol-nyhetene

Røyk eller ikke røyk er spørsmålet når det kommer til whisky. Ja, takk begge deler er konklusjonen etter test av 39 nyheter i spesialutvalget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med norsk eplesider i drinken smaker den både forfriskende og ekte
Ukens drink
Eplesidercocktail med bourbon

Med norsk eplesider i drinken smaker den både forfriskende og ekte

Sammen med god bourbon og ekstra godt ingefærøl får du i tillegg en fyldig og lett krydret funnfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en litt eksotisk vri på eplekaken
Ukens kake
Kokoseplekake

Lag en litt eksotisk vri på eplekaken

Har du hagen full av epler, og noen er litt for syrlige til å være gode å spise, er denne oppskriften en god løsning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Best av 1200 nyheter: Nok en gang gir denne vinmarken en vin i en klasse og med en kraft som er vanskelig å overgå
+
Tester

Best av 1200 nyheter: Nok en gang gir denne vinmarken en vin i en klasse og med en kraft som er vanskelig å overgå

Blant de 1200 vinene som er testet før septemberslippet, er det mange klassikere som holder svært høy kvalitet - men også mørke skyer som truer i bakgrunnen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her finner du septemberutgaven av Apéritif magasin
+

Her finner du septemberutgaven av Apéritif magasin

New York, Napa, Japan og Spania er områder og land vi tar for oss i denne utgaven av magasinet Apéritif.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Oppdag smaken av Libanon: Nyt 8 viner fra en historisk vingård
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 15. oktober

Oppdag smaken av Libanon: Nyt 8 viner fra en historisk vingård

Nordmenn elsker libanesisk vin! Bli med på denne spennende vinsmakingen og smak hvorfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne rødvinen hadde Leflaive-legenden vært stolt av
+
Godbiter i pollisten

Denne rødvinen hadde Leflaive-legenden vært stolt av

Den er nemlig laget etter akkurat den filosofien som har gjort Domaine Leflaives viner så ekstraordinære.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her