Se alt det gode du kan bruke poteter til

Poteter som tilbehør kan lages på mange måter

 

 

Italiensk potetmos med soltørkede tomater og oliven

Fremgangsmåte

Skrell og kok potetene sammen med hvitløksbåter til potetene er møre. Sil fra vannet og la potetene dampe litt.

Varm opp melken og mos potetene og hvitløk sammen med melken.

Vend inn soltørkede tomater, hakket oliven, basilikum og parmesan. Smak til med salt og pepper.

Pynt mosen med sprøstekte skinkestrimler og noen blader frisk basilikum.

Tips:
Ha gjerne litt gurkemeie i stappen. Da får den en apetittelig farge.

Spenstige potetretter

Se alt det gode du kan bruke poteter til

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Inkognito

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Potetmos med sprøstekt potetskrell

Antall porsjoner

4-6

Tilberedningstid

6 minutter

Ingredienser

800 g
2 dl
1 ss
stk

Fremgangsmåte

Vask potetene godt. Skrell og del dem i mindre biter. Kokes til de er møre i usaltet vann. Ta vare på litt av skrellet og sprøstek det sammen med finhakket sjalottløk i litt olje på middels varme mens potetene koker. La det deretter tørke på litt tørkepapir slik at det blir ordentlig sprøtt. 

Når potetene er ferdig, siler du fra vannet og moser dem grovt med melk og smør. Smak til med salt og pepper, og bland i det sprøstekte skrellet og sjalottløken rett før du serverer.

Spenstige potetretter

Se alt det gode du kan bruke poteter til

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Stekte poteter på spyd

Antall porsjoner

6

Ingredienser

18 stk
store kapers med stilk , evt. sorte eller grønne oliven
1 ts
6 stk
trepinne (grillspyd)

Fremgangsmåte

Legg spydene i vann 10-15 minutter. Tre poteter og kapers på spydene.

Stek dem i en vid stekepanne i olje. Snu dem, krydre og strø på persille.

Disse potetene kan du også grille på grillen, men da gjerne over middels sterk varme.

Passer godt til aller former for stekt kjøtt, spesielt lam.

Spenstige potetretter

Se alt det gode du kan bruke poteter til

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Matprat / Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen