Dagens rett
Pasta druknet i pistasjnøtter og fløtesaus kan ikke bli annet enn godt
Foto: (canbedone)

Pasta druknet i pistasjnøtter og fløtesaus kan ikke bli annet enn godt

Selvsagt forutsetter det at du liker pistasjnøtter - den ekte smaken altså. Er du ikke helt overbevist, kommer du til å bli det, for de sprø nøttene og den kremete sausen er en himmelsk match.
11 Januar 2024 - 00:00

Er du hekta, kjøper du pistasjnøtter i store poser fra butikker med mer eksotisk og bedre utvalg enn hos kjedene. Prisen er en brøkdel og derfor kan du flotte deg med denne oppskriften.

Sprøstekt pancetta har selvsagt også sitt å si (i Norge kommer den beste pancettaen fra Indre Oslo Matforedling). Italienernes måte å lage bacon på er noe helt annet enn vår, ikke røykt og mindre salt gjør at smaken er mer kompleks og du trenger mye mindre av det. Det er også en måte å spare penger på. Har du først fått smaken, går du aldri tilbake.

Men du kan strengt tatt utelukke kjøtt i denne retten, om du er der akkurat nå. Har du valgt "veganuary", må du finne en fløteerstatning, og kokosmelk gjør faktisk jobben her, selv om det ikke er veldig siciliansk. Er du på en fettfri og lavkarbodiett, glem alt som har med Sicilia og for så vidt Italia å gjøre.

Tagliatelle med pistasjer i kremet saus

Tagliatelle med pistasjer i kremet saus

Fremgangsmåte

  1. Start med å riste pistasjnøttene i tørr panne. Legg dem til side.
  2. Stek pancetta- eller baconterningene til mesteparten av fettet er smeltet.
  3. Ta de små sprø terningene ut av pannen og sett til side.
  4. Tilsett løken i pannen og stek til myk under stadig omrøring. 
  5. Tilsett halvparten av pistasjnøttene i stek i ett minutt.
  6. Tilsett fløten og la koke til sausen tykner, det tar noen minutter. 
  7. Rør inn finrevet parmesan.
  8. Kok tagliatellen etter bruksanvisningen på pakken. Ta vare på litt av kokevannet som du sper fløtesausen med.
  9. Rør inn tagliatellen i fløtesausen og dryss over resten av pistasjnøttene - og gjerne med finrevet parmesan om ønskelig.

Tips: Om du ønsker en vegetarisk utgave, dropper du pancetta/bacon og steker løken i olivenolje. 

Flere deilige retter med tagliatelle

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her