Taxfree-priser i polhylla

Taxfree-priser i polhylla

Denne vinen er nå 50 kroner billigere enn for tre år siden. I tillegg er den knallgod. Løp og kjøp.

Få Ukens vin som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

Schiefer Blaufränkisch Eisenberg 2013 (21097) er en av de virkelig gode nyhetene i basis i mars som skiller seg ut ved å være et knallgodt kjøp. Den kan bli din nye vinforelskelse. Den har i alle fall det som skal til for hyppig utprøving: gunstig pris, fast plass i mange polhyller og ikke minst lekker smak.

Se alle nyhetene i basis her

I forbindelse med basislanseringen er prisen presset ned. For tre år siden kostet den faktisk 50 kroner mer. Så da er det bare å forsyne seg «grovt». Prisen vil forbli den samme i et halvt år.

Minner om en god beaujolais

Vi snakker om en vin som er laget etter alle kunstens regler av druer dyrket etter biodynamiske prinsipper med lavt utbytte og fra et veldig «sterkt» jordsmonn.

Som navnet på både vingården og mannen bak – han heter Uwe Schiefer - antyder er det snakk om skifer i god blanding med kvarts og kalkstein. Sammen med gunstige værforhold gir dette en vin med både ungdommelig sjarm og potensial for å modnes. Druen blaufränkisch er kanskje ikke mest kjent for å være noe å satse på i det lange løp.

Litt flere detaljer om denne druen finner du her

Men den har evne til å gi nok struktur til å kunne legges i kjelleren, på samme måte som de beste vinene av den beslektete druen gamay i Beaujolais. En vinstil ukens vin har klare fellestrekk med.

Les mer om andre gode rødviner fra Østerrike

Men de fleste setter nok pris på de ferskere utgavene som i dette tilfellet. Saftigheten og den gode frukten samt perfekt balansert sødme, fin bløthet og frisk syre gjør den til en super matvin.

Foto: Markus Roessle

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Schiefer Blaufränkish Eisenberg 2013

Produsent:
Uwe Schiefer
Utvalg:
Basisutvalg, kategori 5
Volum:
0.750l
Land:
Østerrike
Område:
Burgenland
Pris:
159,90 kr
Varenummer:
2109701
87 Poeng
Les smaksnotatene »
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter .

Ukens vin som nyhetsbrev:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen