Test av viner fra Rufina-området

Rufina er ikke uventet ledende i den nordtoscanske kvalitetstoppen. Men uten at det har gått ut over hva du må betale.
Redaksjonen
20 Mars 2009 - 12:57

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Rufina

+ (89p)
Selvapiana Chianti Rufina Riserva Bucerchiale 2004
Fatt. Selvapiana
Italia - Toscana
51001 VSD - kr 275,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Mørk rød. Ung fast og elegant duft med mørke syrlige bær, noe underskog, lær, urter og fat.
Smak: Fyldig anslag, flott syre, fine tanniner, god slank frukt, sitter veldig godt og lenge. (2004)
Bruksområde: Gode kjøttretter med saus.
Vurdering: En elegant og fortsatt ung vin som vil utvikle seg videre i minst seks år. Meget godt kjøp. 89 p (2004)
Laget av: 100 % sangiovese
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Bestill her:

+ (87p)
Riserva del Don Colognole Chianti Rufina 2004
Colognole di G. Spalletti
Italia - Toscana
10264 Cuveco - kr 198,00 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
Evento
Farge og duft: Mørk tett rød. Moden duft med røde bær, moreller, kjøtt, urter, sjokolade, fat og skogbunn.
Smak: Fyldig anslag, følger duften, god syre, fine myke tanniner, fin syre i finishen. (2004)
Bruksområde: Enklere retter med elg eller hjort.
Vurdering: En drikkeklar vin som tåler noen år til. Godt kjøp. 87 p (2004)
Laget av: 100% Sangiovese
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 18 md. lagring i slovenske eikefat (20-30 hl), 12 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(86p)
Colognole Chianti Rufina 2004
Contessa Gabriella Spalletti
Italia - Toscana
57152 Cuveco - kr 129,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Evento
Farge og duft: Mørk rød med moden kant. Fin moden varm duft av røde bær, syltetøy, jordsmonn/matjord og noe krydder.
Smak: Bløtt anslag, følger duften, god saftighet, modent fint preg, myke tanniner, sitter godt med noe urter i finishen. (2004)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: En god og drikkeklar vin som fint holder et par år til. Meget godt kjøp. 86 p (2004)
Laget av: 95% Sangiovese, 5% Colorino
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 12 md. fatlagring, 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(86p)
Nipozzano Chianti Rúfina Riserva 2005
Marchesi de Frescobaldi
Italia - Toscana
34983 Cuveco - kr 155,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Farge og duft: Mørk rød. Fin duft med mørke bær, kirsebær, fat, sjokolade, plommer, lær.
Smak: Bløtt anslag, myk stil, men bra syre frisker opp, fin fylde, sitter godt utover med litt eik og urter i finishen. (2005)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En god vin for de neste tre-fire årene. Meget godt kjøp. 86 p (2005)
Laget av: 90% Sangiovese, 10% Malvasia Nera/Colorino/Merlot/Cabernet Sauvignon
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 24 md. fatlagring, 3 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(84p)
Chianti Castello del Trebbio 2007
Cast. del Trebbio
Italia - Toscana
48433 VSD - kr 124,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Best Buys International
Farge og duft: Mørk rød. Frisk duft av røde bær, litt rustikk, noe urter.
Smak: Saftig anslag, leskende syre, småelegant, god friskhet, slanke tanniner, sitter en stund. (2007)
Bruksområde: Pasta, lyst kjøtt med kremet saus.
Vurdering: En god vin for det neste året. Meget godt kjøp. 84 p (2007)
Laget av: Sangiovese, canaiolo
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Bestill her:

(84p)
Selvapiana Chianti Rufina 2006
Selvapiana
Italia - Toscana
33169 VSD - kr 155,00 (75cl)
Basisutvalg (Hovedsortiment)
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Mørk rød. Fin duft av røde bær, kirsebær, parfymert med litt jordsmonn og urter.
Smak: Friskt anslag, god syre, fine tanniner, saftig frisk finish. (2006)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: En veldig syrefrisk vin som kan trenge litt tid. Godt kjøp. 84 p (2006)
Laget av: 97% sangiovese, 3% cabernet sauvignon
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 15 md. Fatlagring, 1 md. Flaskemodning før salg.
Bestill her:

(84p)
Chianti Rufina Riserva Villa di Vetrice 2004
Villa di Vetrice
Italia - Toscana
7412 VSD - kr 159,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Mørk rød. Fin moden duft med røde kirsebær, plommer, jordsmonn.
Smak: Bløtt saftig anslag, god syre, saftig moden stil, sitter godt. (2004)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: En god vin for nåkonsum. Holder fint et par år til. Godt kjøp. 84 p (2004)
Laget av: 90% sangiovese, 7% canaiolo, 3% colorino
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 36 md lagring i eikeliggere, 6 md flaskemodning før salg.
Bestill her:

÷ (82p)
Chianti Rufina I Veroni 2006
I Veroni
Italia- Toscana
48321 VSD - kr 149,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Gaia Wine & Spirits
Farge og duft: Mørk rød. Myk moden duft av mørke bær, kirsebær, noe jordsmonn, tobakk.
Smak: Saftig anslag, bra syre, litt rustikk, men ok, bløte tanniner samt noe bitterhet mot slutten, sitter noe. (2006)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En lettdrikkelig vin for de neste to årene. Vel verd prisen. 82 p (2006)
Laget av: 100% sangiovese
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

+ (77p)
Angelicus Chianti Rufina 2006
Scopetani
Italia - Toscana
10626 VSD - kr 112,90 (75cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Podium Wines
Farge og duft: Middels rød, klar. Frisk duft av røde bær og urter.
Smak: Friskt anslag, en del bittertoner utover, enkel fruktig finish. (2006)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En noe enkel vin. Nå. Knapt verd prisen. 77 p (2006)
Laget av: 92% Sangiovese, 8% Malvasia
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 10 md. lagring i store eikeliggere, 1 md. flaskemodning før salg
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her