Nyheter

Nyheter i basisutvalget januar 2017

Det er foran ølhylla det blir kø i januar - og dette er blant vinnerne

Det er foran ølhylla det blir kø i januar - og dette er blant vinnerne

Ølutvalget i polbutikkene får et godt påfyll i januar. Og flere av ølene kommer det til å bli rift om.
Aase E. Jacobsen
14 Januar 2017 - 17:44

Boon Mariage Parfait Gueuze står høyt i kurs hos mange ølelskere, og at ølet nå er å finne i kategori 3, altså 225 butikker er sensasjonelt. Og en av januar måneds gladeste nyheter. Det får følge av en rekke andre øl, først og fremst mindre klassiske, og mer eksperimentelle utgaver. Særlig Põhjala Virmalised IPA som er et av de morsommere IPA-ene på lenge. Og spanske Mala Vida Bourbon er et svært harmonisk øl i den utfordrende kategorien øl lagret på brennevinsfat. Best blant de nye norske er Grim & Gryts smaksbombe  med det tidsriktige navnet Den nye oljen IPA

Om du bare går på polet for å kjøpe vin, finnes det også noe nytt for deg. Ingen bobler denne gangen, riktignok, men noen flotte chardonnayer (og caberneter) fra Margaret River i Vest-Australia skiller seg ut.   

Det gjør også to brennevin, Bowmore Vaulte First Edition og Harahorn Gin. Og endelig er Boudier Creme de Cassis de Dijon på fast hylleplass. En nødvendig ingrediens til en ekte kir og proppfull som solbærlikøren er av C-vitaminer, smaker den bedre enn all annen medisin mot forkjølelse. 

På undersidene er alle basisnyhetene delt inn etter kategori og listet etter poeng.

Slik er testen gjennomført:

Nyhetene i Vinmonopolets basisutvalg er smakt av Aase E. Jacobsen i forbindelse med Vinmonopolets smaking.  Produktene kan ikke bestilles før kl 9.00 den 13. januar 2017 når de samtidig er å finne i polhyllene.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her