Nyhetene på polet november 2008

Det er sånn at vi ønsker å skru tiden tilbake til juni, da vi med stor forventning sto foran en lang sommer. Nå i november lanserer nemlig Vinmonopolet en haug med knallgode hvitviner til gode priser. Viner vi gjerne skulle hatt da hvitvinssesongen var på topp. Men årsaken til at disse vinene fyller polhyllene nå i den aller sureste årstiden er ikke fordi polfolket har bommet på kalenderen.

Nei, tanken er å introdusere hvite viner til den norske julematen. Et totalt dødfødt prosjekt, etter min vurdering, selv om det rent teknisk sett er mulig å finne korrekte kombinasjoner. Men slik er ikke folk skrudd sammen. Hadde det vært rødvin, ville mulighetene for suksess vært mye større. Og dessuten er det svært få av hvitvinene som egner seg som julematfølge. På den røde siden er det også mange gode kjøp i november. Og whisky- og ølhylla har nok en gang fått spennende påfyll.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Slik ble testen gjennomført
Nyhetene som er i salg fra og med 1. november 2008 er smakt i forbindelse med Vinmonopolets presentasjon. Smakingene hos Vinmonopolet gjennomføres delvis (og valgfritt) blindt.

Apéritifs smaker, Aase E. Jacobsen, vurderer derfor (på en skala fra fem til en) kvaliteten på produktet uten å kjenne til annet enn farge og land.
 
Alle priser er Vinmonopolets utsalgspriser pr 1. november 2008. Apéritif tar forbehold om eventuelle feil i priser og varenumre.
 
Her finner du samtlige nyheter i basisutvalget november 2008. Disse produktene kan også bestilles direkte fra denne linken samt fra egen link under hvert produkt i testen.

Lenkene nedenfor leder deg til testens fire artikler.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Event Cocktailkurs i Oslo

Lær å mikse de lekreste drinker av proffe cocktailbartendere

Det å lage drinker er lett. Det å lage gode drinker derimot, er en kunst! Heldigvis kan kunsten læres og det gjennom de dyktige bartenderne hos Flyttbar. Ta med familien og venner og lær å lage cocktails som proffene denne høsten. Les hele saken

Til toppen