Musserende slik de var i 2008

Redaksjonen
31 Oktober 2008 - 17:14

Høysesongen for vin med bobler nærmer seg. Selv om tilbudet av champagne i fullsortiment er til å leve med med nærmere 50 produkter, er tilskuddet i november absolutt velkomment. Noen gode musserende omfattes også av lanseringen.

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. november 2008. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Musserende:

÷ (92p)
Veuve Clicquot Rare Vintage 1988 Brut
Veuve Clicquot Ponsardin
Frankrike - Champagne
44420 VSD - kr 599,90 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
Moët Hennessy Norge
Farge og duft: Gullgul. Moden kompleks duft med mye høy, brød, lær, mokka og smør.
Smak: Fyldig anslag, moden og elegant, kompleks hele veien, fine syrer og myk deilig mousse, balansert sødme, sitter godt og lenge. (1988)
Bruksområde: Gode retter med sjømat eller lyst kjøtt, gjerne sopptilbehør.
Vurdering: En spennende og vellagret champagne som vil utvikle seg videre i minst tre-fire år. Godt kjøp. (1988)
Laget av: 57% Pinot Noir, 32% Chardonnay, 12% Pinot Meunier
Alkoholinnhold: 12,0 % vol
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 6 md. flaskemodning etter degorgement
Bestill her:
÷ (91p)
Veuve Clicquot Brut Rosé
Veuve Clicquot Ponsardin
Frankrike - Champagne
44022 VSD - kr 409,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Moët Hennessy Norge
Farge og duft: Varm rosa. Vellagret og ganske kompleks duft med innslag av lær, mokka, modne røde bær.
Smak: Modent fruktig anslag, flott mousse, veldig god fylde, frisk deilig og lang finish, sitter godt. (UÅ)
Bruksområde: Forretter med lyst kjøtt.
Vurdering: En flott rosé champagne som er deilig nå men som vil holde fint i fem år til. Godt kjøp. (UÅ)
Laget av: 50-55% Pinot Noir, 15-20% Pinot Meunier, 28-33% Chardonnay
Alkoholinnhold: 12,5 % vol
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:
+ (89p)
Bruno Paillard Première Cuvée Brut
Bruno Paillard
Frankrike - Champagne
55184 Vininor - kr 342,20 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Vininor
Farge og duft: Lys gul. Fin mineralsk duft med noe sitrus og brød.
Smak: Fruktig anslag, veldig gode syrer og god mousse, fin fasthet, frisk og god finish. (UÅ)
Bruksområde: Fingermat.
Vurdering: En god og frisk champagne for de neste tre-fire årene. Vel verd prisen. (UÅ)
Laget av: 45% Pinot Noir, 33% Chardonnay, 22% Pinot Meunier
Alkoholinnhold: 12,0 % vol
Produksjon/lagring hos produsent: 25% av basevinen er lagret på eikefat, 42 md. flaskemodning før salg
Bestill her:
+ (88p)
Part des Anges 1980 Extra Brut
Union Champagne Avize
Frankrike - Champagne
80118 Vectura - kr 1 399,80 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
Bakken Vin & Gourmet
Farge og duft: Gullgul. Veldig utviklet duft, vellagret med toner av lær, mineraler, stein.
Smak: Fyldig anslag, veldig moden stil, tørr litt mager finish. (1980)
Bruksområde: Lyst kjøtt uten for kraftige smaker.
Vurdering: En svært moden champagne som må behandles med varsomhet. Mer morsom enn noe annet. Knapt verd prisen. (1980)
Laget av: 60% Pinot Noir, 40% Chardonnay
Alkoholinnhold: 12,5 % vol
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:
+ (87p)
Rolet Crémant de Jura 2004, Brut
Rolet Père et Fils
Frankrike - Jura
10408 Vectura - kr 144,40 (75cl)
Basisutvalg (Hovedsortiment)
Vectura
Farge og duft: Lys gulgrønn. Moden elegant flintpreget mineralsk duft med grønne epler og sitrus.
Smak: Fruktig anslag, godt skum, fruktig stil, noe mineraler i midten, vokser utover, frisk og god finish. (2004)
Bruksområde: Lyst kjøtt, fet fisk.
Vurdering: En særpreget og god musserende for de neste fire årene. Meget godt kjøp. (2004)
Laget av: 54% Chardonnay, 23% Poulsard, 23% Savagnin
Alkoholinnhold: 12,0 % vol
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 30 md. flaskemodning før salg
Bestill her:
+ (87p)
Martel Brut Prestige
G.H. Martel & Co.
Frankrike - Champagne
15561 Vectura - kr 244,80 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Strag
Farge og duft: Lys gul. Moden fruktig duft, elegant med fine brød- og mokkatoner.
Smak: Fruktig anslag, veldig god syre, fin mousse, frisk og god finish. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff, fingermat.
Vurdering: En frisk og god champagne med fin karakter. (UÅ)
Laget av: 70% Pinot Noir, 30% Chardonnay
Alkoholinnhold: 12,0 % vol
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 15 md. flaskemodning før salg
Bestill her:
(86p)
Crémant du Jura Brut
Benoit Badoz
Frankrike - Jura
80085 VSD - kr 146,90 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Farge og duft: Lys gulgrønn. Elegant mineralskduft.
Smak: Følger duften, mye særpreg, fint sitrusbitt, mye brødkarakter, sitter godt. (UÅ)
Bruksområde: Lyst kjøtt, fet fisk.
Vurdering: En særpreget musserende som er best innen tre år. Godt kjøp. (UÅ)
Laget av: 100% Chardonnay
Alkoholinnhold: 12,0 % vol
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 19 md. flaskemodning før salg
Bestill her:
(86p)
Gremillet Brut Sélection
Champagne Gremillet
Frankrike - Champagne
49439 VSD - kr 198,00 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Lys gul. Moden duft av gule epler og brød.
Smak: Litt aggressiv i anslaget, litt kantete, men god og moden karakter, sitter godt med god syrefriskhet hele veien, tørr og god finish. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff.
Vurdering: En god champagne for de neste to årene. Godt kjøp. (UÅ)
Laget av: 70% Pinot Noir, 30% Chardonnay
Alkoholinnhold: 12,0 % vol
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 36-42 md. flaskemodning før salg
Bestill her:
(86p)
Bloomsbury Brut 2005
Ridgeview Wine Estate
England
61979 VSD - kr 239,80 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
Terroir
Farge og duft: Lys gulgrønn. Modne epler og sitrus, frisk duft.
Smak: Fruktig anslag, god mousse, fine syrer, moden fruktkarakter, fint bitt utover, sitter godt med fine sitrustoner. (2005)
Bruksområde: Fingermat.
Vurdering: En svært frisk musserende som er best innen et par år. Verd prisen. (2005)
Laget av: 57% Chardonnay, 29% Pinot Meunier, 14% Pinot Noir
Alkoholinnhold: 12,0 % vol
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 26 md. flaskemodning før salg
Bestill her:
(84p)
Ca'Bertaldo Prosecco di Valdobbiadene Brut
Ca'Bertaldo
Italia - Veneto
46720 VSD - kr 122,10 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Gaia Wine & Spirits
Farge og duft: Lys gul. Frisk duft av epler, litt pære.
Smak: Fruktig anslag, fin fedme, god mousse, veldig fruktig stil, godt skallpreg i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff, drinker.
Vurdering: En fruktig og lettlikendes musserende. Nå. Vel verd prisen. (UÅ)
Laget av: 100% Prosecco
Alkoholinnhold: 11,5 % vol
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 2 md. flaskemodning før salg
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Dagens rett

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen

Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza kan du fint steke på grillen - denne er med spekeskinke og hvitmuggost
Dagens rett

Pizza kan du fint steke på grillen - denne er med spekeskinke og hvitmuggost

På en pizza med spekeskinke kan du benytte norsk, italiensk eller spansk skinke. Den bør imidlertid ikke være for salt, så smak på den først.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her