TEST: Tidsriktig påfyll i basisutvalget i mai
Test

Tidsriktig påfyll i basisutvalget i mai

Vårlige hvitviner og leskende rødvin og øl står klare i polhyllene til å fylles i piknikkurvene.

Basisutvalget har fått påfyll av en rekke sauvignon blanc-viner som for mange er vårvin nummer én. Her er både upretensiøse viner som passer til utendørsmåltidene og mer seriøse viner som sågar tåler lagring. 

Blant de røde er det en del sørburgundske viner på den saftige og ukompliserte siden - viner som gjør en jobb i tiden framover. 

For den som er mer interessert i kompleksitet enn lettdrikkelighet, er det noen spennende viner av druen aglianico som er verd å prøve ut.

På undersidene er alle basisnyhetene listet etter poeng.

Slik er testen gjennomført:

Nyhetene i Vinmonopolets basisutvalg er smakt av Aase E. Jacobsen i forbindelse med Vinmonopolets smaking. Den gjennomføres delvis blindt en uke før produktene lanseres. Produktene kan ikke bestilles før kl 9.00 den 6. mai 2016 når de samtidig er å finne i polhyllene.

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen