Dagens rett

Tomatpai

Når tomater serveres på denne måten, liker alle dem
Foto: (photosimysia)

Når tomater serveres på denne måten, liker alle dem

Tomater og extra virgin olivenolje er gode venner i matveien. Da passer det også svært godt med smaksrike urter som gir deg akkurat den nyansen du liker best. En paibunn er alt du trenger i tillegg.
10 Mai 2023 - 00:00

Mai er ikke høysesong for norske tomater, og importtomatene kan fortsatt være litt vandige i smaken. Men når de varmebehandles som i en pai, konsentreres smaken og det vandige blir borte. En god olivenolje og en paibunn er stort sett det som trengs.

Tomatpai med urter

Tomatpai med urter

Fremgangsmåte

  1. Lag paideig eller tin butterdeigflak som legges oppå hverandre og kjevles ut så de dekker en paiform (ca. 22-24 cm). Brett kantene dobbelt, slik at det dannes en pen kant. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kaldt i 15 minutter.
  2. Tomatfyll: Rør sammen tomatpuré, basilikum, hvitløk, olivenolje og smør blandingen utover butterdeigen.
  3. Del tomatene i skiver og legg dem over på et kjøkkenpapir for å ta vekk litt fuktighet.
  4. Legg de så i takstensmønster oppå tomatpuréblandingen.
  5. Drypp over litt olivenolje og dryss på litt salt og grovmalt pepper. Stek på 200 grader i ca. 15 minutter.
  6. Pensle tomatene på nytt med olivenolje, dryss på timian og stek videre i ca. 20 minutter til deigen har fått fin farge.

Tips: Du kan også bruke paideig fra butikken.

Mange flere lekre paier finner du her  

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter  

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne. 

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig 

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Sjelden hvitvinskraft for 195 kroner
+
Ukens vin

Sjelden hvitvinskraft for 195 kroner

Denne hvitvinen er en klar kandidat til det aller beste kjøpet på polet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vi har testet årets rosévin - inkludert de beste under 200 kroner
+
Tester
De beste rosévinene i 2023

Vi har testet årets rosévin - inkludert de beste under 200 kroner

Blant de drøyt 300 rosévinene vi har testet det siste året, for det meste årgang 2022 og 2021, finner du garantert noe for din smak og ditt budsjett. Også de beste rosevinene under 200 kroner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En salat kan fint serveres som toast
Dagens rett
Grillet chevre på brød med valnøtter

En salat kan fint serveres som toast

Grillet chèvre serveres ofte i en salat med valnøtter og krutonger, men her kommer den som en sandwich. Veldig enkelt og veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag din egen saft av syriner fra hagen eller blomster fra naturen
Guide
Oppskrifter på hjemmelaget saft

Lag din egen saft av syriner fra hagen eller blomster fra naturen

Det er utrolig hvor mye bedre hjemmelaget saft smaker enn den du kjøper i butikken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Sjelden hvitvinskraft for 195 kroner
+
Ukens vin

Sjelden hvitvinskraft for 195 kroner

Denne hvitvinen er en klar kandidat til det aller beste kjøpet på polet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vi har testet årets rosévin - inkludert de beste under 200 kroner
+
Tester
De beste rosévinene i 2023

Vi har testet årets rosévin - inkludert de beste under 200 kroner

Blant de drøyt 300 rosévinene vi har testet det siste året, for det meste årgang 2022 og 2021, finner du garantert noe for din smak og ditt budsjett. Også de beste rosevinene under 200 kroner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en mettende salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine
Dagens rett
Salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine

Lag en mettende salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine

Om du ikke har oppdaget at salater kan lages mettende, får du et bevis på det her. Aubergine gjør jobben. Og om du ikke vil ha kjøtt, dobler du bare mengden aubergine.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Se alt du kan lage med rabarbra
Guide
Oppskrifter rabarbra

Se alt du kan lage med rabarbra

Rabarbra duger til mer enn å dyppes i sukker. Her får du mange gode oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi kyllingmiddagen en indonesisk touch i dag
Dagens rett
Indonesisk kyllingwok med reker

Gi kyllingmiddagen en indonesisk touch i dag

Peanøtter, reker, søt soyasaus og litt til er det som skal til for å skape litt ekstra stas på den noe smaksvake kyllingfileten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En salat kan fint serveres som toast
Dagens rett
Grillet chevre på brød med valnøtter

En salat kan fint serveres som toast

Grillet chèvre serveres ofte i en salat med valnøtter og krutonger, men her kommer den som en sandwich. Veldig enkelt og veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her