I dag har vi tilgang på pent modne tomater året rundt, men det er noe eget med tomatene i den lyse og varmere årstiden. Enten det er snakk om norske eller importerte. Salaten blir aller best om du varierer med ulike typer, farger og størrelser. Selv en middag med industripølser eller fiskekaker blir deilig med et slikt følge som denne tomatsalaten.
Dagens rett

Foto: (rudisill)
Slik lager du en tomatsalat som passer til alt - og som kan bli en selvstendig rett
Utvalget av solmodne tomater øker uke for uke. Da kan du med god trygghet la dem spille hovedrollen som i denne salaten.
02 Juni 2025 - 00:00
Tomatsalat på 10 minutter med løk og basilikum

Fremgangsmåte
- Store tomater skjæres i skiver og legges lagvis med løk i løvtynne ringer.
- Små tomater deles i fire eller to.
- Riv basilikumblader og vend inn.
- Dressingen blandes og helles over.
- Dryss over smuldret ferskost.
Tips: Om du legger løkskivene i iskaldt vann før de blandes med tomatene, blir løksmaken mildere og sprøere.
Tips2: Denne salaten er deilig til det meste som legges på grillen både av kjøtt og fiskeretter.
Tips3: Om ønskelig, kan salaten utvides med kokt egg, mozarella, mer feta eller lagret gul ost, kokt eller røykt fisk, spekeskinke eller kylling. Da blir den med en gang en selvstendig lunsj- eller middagssalat.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
82 POENG
Forsiden akkurat nå