Torsk med urtebrandade og rødvinssjy

En deilig fiskerett er klassisk lørdagsmiddag. I dag serverer vi torsk, men ikke i fersk utgave. Her benyttes nemlig klippfisk eller lettsaltet råvare. En fortreffelig rødvin til slik mat er en italiensk dolcetto.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Torsk med urtebrandade og rødvinssjy

Fremgangsmåte

Et fint stykke torskefilet med skinn legges i en "mettet"  saltlake i ca. 10 minutter for så å skylles i vann. "Mettet" saltlake lages ved å røre ut salt i kaldt vann til det ikke løses opp mer - da er den mettet.

Stekes i panne på høy varme til fisken er gylden i fargen. Legg så fisken i en stekovn på 190 grader C og stek den videre i ca. 5 minutter.

Urte brandade:
Kok klippfisk/torsk og poteter hver for seg til de er helt møre, knus potetene grovt og bland inn den kokte fisken. Kjør urtene på en barmixer/i foodprocessor med oliven olje og rør dette inn i brandaden. Smak til med salt og pepper. Brandaden varmes opp i en kjele rett før servering.

Rødvinssjy:
Løken surres i smør til den er gylden. Tilsett rødvin og reduser til "sirup". Tilsett kraft og reduser ytterligere til ønsket smak. Sil gjennom klede, og smak til med salt og pepper. Man kan også ha i litt smør før servering.

Serveres med stekte grønnsaker etter eget ønske. For eksempel stekt sopp, purreløk, paprika og brokkoli.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok .

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen