Ukens drink
Lag en annen type te for to. Du vil bli overrasket

Lag en annen type te for to. Du vil bli overrasket

Grønn te i pulverform kan brukes til mer enn teen som følger sushien.
Aase E. Jacobsen
07 April 2016 - 14:00

Matcha-te er ikke som andre grønne tetyper. Den er laget av utvalgte teblader som er malt opp til et superfint pulver. Den intense grønnfargen oppnås ved at plantene står i skyggen og på den måten utvikler mest mulig klorofyll - som jo gir plantene deres grønnfarge.  

Gir koffeinkick

I motsetning til vanlig grønn te får du med matcha-te i deg hele bladet. Det er en av grunnene til at matcha-te er elsket av helsekosttilhengere. Den er stappfull av antioksidanter. Det betyr imidlertid også mer koffein enn med te som er trukket av bladene, faktisk nesten like mye som kaffe, og denne drinken gir derfor et ekstra kick. 

Les mer om hvordan du bruker te i drinker

Matcha-te blir bitrere jo varmere vann du bruker. I denne oppskriften brukes kaldt vann og da får du fram teens søte sider. Hvis du ønsker en mer dempet matcha-effekt, kan du halvere mengden.

Perfekt til sushi

Fargen blir dermed ikke så intens, men du får et fint innslag av den typiske umuamikarakteren fra matcha-te.

Prøv denne drinken neste gang du har sushi på menyen - enten som aperitiff, til sushien eller som avslutning. 

Du kan selvsagt bruke en annen type gin - bare se her

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev   

Te for to drinkoppskrrift

Te for to drinkoppskrrift
Ingredienser

1 ss matcha-te (pulver)
1 dl vann
Saften av 1 lime
2 cl sukkerlake
8 cl Bombay Sapphire London Dry Gin
matcha-te til pynt

Fremgangsmåte

Ha tepulver og vann i et glass med lokk. Sett på lokket og rist godt til pulveret er løst opp. Tilsett limesaft og sukkerlake. Rist godt en gang til.

Klargjør to rocksglass. Fukt kanten og dypp i matcha-te. Knips av overflødig pulver.

Fyll en shaker med isbiter, tilsett gin og temiksen. Rist godt og sil over to glass med hver sin store isbit eller flere mindre. 

Drinken på bildet er mikset av bartneder Martins Silgailis hos Vincents i Riga. Den hadde en litt annen ingredienssammensetning, men med matcha-te som viktigste smakstilsetting.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her