Ukens drink

Rebujito

Dette er sommerens aller mest leskende drink
Foto: (Rimma_Bondarenko)

Dette er sommerens aller mest leskende drink

Denne hiten fra Sevilla er som skapt for hete dager, og så gir den mye av den samme smaken som mojito - syrlig lime og frisk mynte - men med det lille ekstra.
Aase E. Jacobsen
03 Juli 2020 - 13:00

For det er ikke rom, men tørr sherry av typen fino eller manzanilla som brukes i denne drinken. En tradisjon som stammer fra Sevilla hvor den ble en hit fra 80-tallet. At den ble så populær, er lett å forstå om du har vært i Sevilla i juli - det er drepende varmt og det eneste alkoholholdige som går an å drikke, er noe veldig lett og leskende. Fino og manzanilla  med sine 15 prosent blir under slike omstendigheter for heavy, uansett hvor leskende og frisk og anvendelig denne skjulte vinskatten er. Men når den blandes med masse isbiter, sitronlimonade og mynte blir saken en annen.

Etter hvert har Sprite overtatt for limonade, og det er synd for da mister du den ekte sitron- og limesmaken. Siden jeg synes Sprite (eller annen sitronbrus) ikke har noe i en voksendrink å gjøre, er det en trøst å vite at rebujito er en utvikling av klassikeren sherry cobbler. Den er, i likhet med andre cobbler-drinker, som opprinnelig var en vinbasert drink med litt frukt og sukker og masse knust is, ment å serveres på varme dager og oppstod samtidig med en annen lignende klassiker, mint julep.

Som med så mange andre drinker er sherry cobbler en amerikansk kreasjon. Rebujito er et stykke unna denne originalen, og mitt forslag er dessuten tørrere og friskere enn den du får på barer i Sevilla i dag. Det oppnås med 50/50 limonade og soda. Noe som gjør at du uten problem kan drikke to eller flere av denne drinken siden alkoholinnholdet blir forholdsvis lavt.  

Slik lager du limonade selv

Hvilken type tørr sherry du bruker er en smakssak, fino er litt kraftigere enn manzanilla, men begge stilene finnes nå i basisutvalget, både i hele og halve flasker, så det burde være lett å få tak. 

Her finner du utvalget av fino 

Og her er utvalget av manzanilla

Lag din egen drinkoppskriftsamling med vår gratis tjeneste 

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her