UKENS KAKE: Bak dette overflødighetshornet av en pavlova

Ukens kake Pavlova med brownie

(Brodogkorn.no)

Bak dette overflødighetshornet av en pavlova

Det er faktisk såre enkelt selv om beskrivelsen er lang. Og du kan fylle pavlovaen med selvlagde eller kjøpte ingredienser.

Det er selvsagt fristende å velge vaniljekrem og sitronkrem fra butikken, men det er også utrolig enkelt og raskt å lage selv. Pavlovaen trenger sin tid i steikeovnen, og da har du tid til å forbedre resten. Alternativt kan du lage marengsbunnen en dag og fyllet dagen kaken skal brukes. 

Pavlova er ferskvare, så sørg for at det er noen å dele med. Og hvis husholdningen eller kohorten er liten, kan du pynte en halv pavlova av gangen. Dermed kan du forlenge kosen over to dager. 

Se alle de andre pavlova-vriene du kan lage

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Skaff deg ukens kake-tips som e-post

 

Pavlova med brownie

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

2 timer

Ingredienser

Marengs
2 ts
Fyll
2 dl
lemon curd /sitronsmør
10 stk
browniebiter, små

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 130 grader og gjør klar et stekebrett med et bakepapir.

Et godt tips når det gjelder pavlova:
Finn det fatet du skal ha kaken på. Lag deg et mål eller bruk en tallerken i den størrelsen du ønsker å lage pavlovaen og tegn opp en sirkel etter målet på bakepapiret.

Gni gjerne litt sitronsaft på innsiden av bollen du skal piske marengs i. Dette tilfører litt syre som hjelper til med å stabilisere marengsen, og fjerner også eventuelt gjenværende fett på sidene av bollen. 

Knekk egg og skill eggehviter fra eggeplommer. Det er viktig at det ikke kommer noe av eggeplommene i hvitene. Ha eggehvitene i bollen og bruk en elektrisk håndmikser eller kjøkkenmaskin. Visp på medium hastighet. Når du pisker vil boblene først bli store og blandingen vil fortsatt se ganske våt ut. Når boblene har økt i antall, men blir mindre i størrelse, tilsetter du sukkeret en spiseskje om gangen. Fortsett å vispe på middels hastighet til marengsen er stiv og blank. For å sjekke om den er klar: gni litt marengs mellom fingrene. Kjenner du ikke noen sukkerkorn, er den ferdig pisket. 

Tilsett maisstivelse, sitronsaft og vaniljesukker. Pisk et par minutter for å få en jevn og fin marengs. 

Skrap marengsen over i sirkelen din på bakepapiret. Denne pavlovaen skal være ganske høy. Fordel marengsen forsiktig ut i kantene av sirkelen. Tenk at du glatter krem på sidene av en kake; på den måten jobber du opp marengssidene slik at pavlovaen blir høy og glatt. Bruk baksiden av en stekespade eller en bred kniv for å glatte hele utsiden av pavlovaen. 

Sett pavlovaen på nest nederste rille i stekeovnen, og stek i fem minutter før du senker temperaturen til 90 °C. Kaken skal steke i totalt 90 minutter. 

Slå av ovnen og la pavlovaen avkjøle seg fullstendig i ovnen. En langsom avkjøling kan forhindre at pavlovaen sprekker for mye. 

Montering:
Fyll på med vaniljekrem, syltetøy, lemon curd, bær og biter av brownie.

Tips:
Kaken er best om den serveres med det samme etter at den er pyntet, ellers blir marengsen seig.

Se alle de andre pavlova-vriene du kan lage

Slik lager du vaniljekrem

Slik lager du lemon curd/sitronkrem

Her finner du oppskrifter på brownie

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Brodogkorn.no

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen