UKENS KAKE: Blander du epler og plommer, får du en annen smak på paien

Ukens kake Eple- og plommekake med appelsin og vaniljekrem

Blander du epler og plommer, får du en annen smak på paien

Spesielt som her når den dekkes av en herlig appelsinsirup og serveres med vaniljekrem.

Appelsinsirupen blir ekstra nyttig om du bruker importplommer - og med årets minimale plommehøst, er det nok der du ender. I oppskriften er det brukt et vegansk alternativ til vaniljekrem, men du kan selvsagt servere din hjemmelagde vaniljekrem eller annen type fra butikken. 

Har du lyst til å bake en annen kake med epler så finner du veldig mange forslag her

Se alt det andre du kan lage med kokos 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Skaff deg ukens kake-tips som e-post

Eple- og plommekake med appelsin og vaniljekrem

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

2 stk
10 stk
1 pakke(r)

Fremgangsmåte

Del eplene i to og ta ut kjernene. Skjær i tynne skiver.

Del plommer i to, ta ut steiner. Skjær i skiver.

Bre ut paideig på en smurt paiform.

Slik lager du paideig selv

Strø 1 ss sukker på paideigen. Legg på plomme og epleskiver annenhver gang.

Bruk et zestjern på begge appelsinene og sett til side. Del appelsinene i to, klem ut saften i en liten gryte. Kok opp med 2 ss sukker til den har blitt tykk som sirup. 

Hell sirupen over frukten og stek paien på 200 grader i ca 45 min eller til alt er gyllent.

Visp Aito vaniljekrem etter anvisning på pakken og server med kaken.

Slik lager du vaniljekrem selv

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen