Tilsløringen av plommene i dette tilfellet, består av fyldig yoghurt og brødsmuler. En utmerket måte å bruke opp daggammelt brød eller også rester etter kaker uten krem eller glasur. Husk bare at da må du holde litt tilbake på sukkeret. Men ellers er dette en veldig frisk dessert som ikke minst har lite sukker, for det meste det naturlige fra frukt og yoghurt.
Ukens kake
Foto: (Mette Randem)
Bruk de norske plommene mens du kan. Denne desserten vil du elske
En vri på tilslørte bondepiker smaker fantastisk samtidig som den er lett å lage.
Aase E. Jacobsen
10 September 2016 - 14:50
Tilslørte bondepiker med plommer
Fremgangsmåte
- Ha plommer i en kjele med vann. Kok opp og la dem koke i 3-4 minutter. Sil av kokevannet. Fjern steinene i plommene og mos godt. Smak eventuelt med sukker om plommene er sure.
- Tips: Du kan også bruke plommesyltetøy.
- Ha brødrasp, sukker og kanel i en tørr stekepanne og stek i 2-3 minutter til det har fått fin farge.
- Tips: Du kan også bruke tørkete kakesmuler eller søt kjeks. Da trenger du ikke ekstra sukker.
- Legg plommene nederst i fire serveringsglass. Deretter brødraspet.
- Bland yoghurten med limeskall og legg på toppen.
- Tips: Bruk gjerne gresk naturellyoghurt, den har mye mer smak og er fetere enn den vanlige.
- Dryss over litt revet mørk sjokolade.
Se alt det andre du kan lage med plommer
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
91 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
Forsiden akkurat nå