UKENS KAKE: Bak en deilig plommekake
Ukens kake

Bak en deilig plommekake

Norske plommer er fantastiske, men har vledig kort sesong. Bak denne kaken nå. Her er oppskriften.

Norske plommer får en helt annen og langt bedre smak er de importerte plommene. Men de må nytes raskt. Og de du ikke klarer å gumle i deg, kan du bruke til kake (eller syltetøy).

Se våre andre kakeoppskrifter med plommer

Lager du dobbel porsjon, kan du fylle en langpanne og fryse ned halvparten. Slik får du glede av den gode plommesaken senere i høst også.

Plommekake

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

1 time og 10 minutter

Ingredienser

175 g
10 stk
3 stk

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 180°C. Bruk en kake- eller paiform. Smør den med litt smør før du legger i bakepapir (slik at det fester seg).

Smelt 2 spiseskjeer med smør og hell i formen på bakepapiret. Dryss over 3 spiseskjeer av det brune sukkeret.

Del plommene i to og fjern steinene. Legg plommene i formen med skinnsiden ned.

Ha resten av smøret, resten av det brune sukkeret og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin. Kjør i noen sekunder.

Tilsett et egg av gangen og rør godt mellom hver gang.

Tilsett mel og finmalte mandler og kjør igjen.

Hell blandingen over plommene, og stek kaken midt i ovnen i ca. 50 minutter. Avkjøl.

Tips: Kaken smaker nydelig med litt vaniljekesam eller is til.

Se alt det gode du kan lage med plommer

Bak noe godt av sensommerens frukter og bær

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen