Nyplukkete blåbær fortjener å spille hovedrollen. Og det gjør de så definitivt i en kake som denne. Har du ikke plukket blåbær enn, kommer du langt med fjorårets fangst fra fryseren, eller du kan bruke kjøpebær.
Ukens kake
Blåbærpavlova
![Blåbærpavlova Dette er nok den beste blåbærkaken denne sommeren](https://www.aperitif.no/storage/image/core_files/2017/7/2/46cbfffba9041e54e3abb8a6c89b8448/jpg/aperitif/article_details_medium/iStock-656315132.jpg)
Foto: (NatashaBreen)
Dette er nok den beste blåbærkaken denne sommeren
Og så lett den er å lage. Du kan rett og slett ikke mislykkes.
Aase E. Jacobsen
13 Juli 2017 - 13:00
Blåbærpavlova
![Blåbærpavlova](https://www.aperitif.no/storage/image/core_files/2017/7/2/9339a02764bc1b893b74009d57b7832b/jpg/aperitif/news_recipe_large/phpurucxl.jpg)
Fremgangsmåte
- Bunn:
- Pisk eggehviter stive og tilsett eddiken underveis. Ha så i supper og pisk videre til du får en stiv og litt seig marengs.
- Fordel marengsen i en jevn sirkel på en stekeplate dekt med silkonmatte eller bakepair.
- Stek bunnen i ovnen ved 150 grader i 1 time. Avkjøl og flytt over på et fat.
- Fyll:
- Stivpisk kremfløte med sukker og vaniljesukker.
- Bland blåbær og sukker i en bolle og rør til sukkeret er jevnt fordelt.
- Montering:
- Fyll kremen oppå marengsen. Topp med blåbærene.
Tips:
Du kan også tilsette 1-2 dl finmalte nøtter eller mandler i bunnen for ekstra struktur og smak.
Flere oppskrifter med Pavlova finner du her
Og her finner du deilige bløtkaker
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
83 POENG
Forsiden akkurat nå