Minipavlova med sitronkrem og blåbær

Minipavlova med sitronkrem og blåbær

Alle elsker pavlova-kaken, og disse miniutgavene vil bli kjempepopulære. Her er oppskriften.

Dette er en miniutgave av den populære kaken Pavlova. Pavlova har fått sitt navn fra den berømte russiske ballerinaen: Anna Pavlova.

Historien sier ikke noe om Anna noen gang smakte på kaken sin, men i årene 1926 og 1929 reiste hun mye rundt i Australia og New Zealand og ble så berømt at hun likegodt fikk en kake oppkalt etter seg.

Nasjonalkakestatus

Det krangles fortsatt om opphavet til og tidfestingen av originalen, var Australia eller New Zealand først ute. Pavlova er uansett New Zealands nasjonalkake.

Her er oppskrift på stor pavlova

Kaken er en av de enkleste å lage, og du kan til og med lage bunnen, eller i dette tilfellet bunnene flere uker i forveien. Bare oppbevar marengsen tørt.

Andre gode kakeoppskrifter

Det er ikke så mange ting som kan gå galt i denne oppskriften. Det du skal huske på er at du ikke har i sukker i eggehvitene før du har fått en stiv og fin marengs. Passer du på at du venter til eggehvitene ikke lengre er grå eller skummete, men helt hvite og stive, så vil du få en marengs som er stabil.

Ekstra nerdetips

I mange marengsoppskrifter finner du stabilisatorer som for eksempel hvitvinseddik, balsamico eller annen syre. Dette tilsettes også for å få en marengs som holder seg fin og som ikke kollapser. I denne oppskriften er det bakepulveret som gjør nytten.

Er du bakenerd og vil ha presisjon på arbeidet, kan jeg røpe at det aller beste resultatet på marengs får jeg ved å piske eggehviter på middels hastighet (trinn 5 på Kitchenaid) i 7,5 minutter før jeg har i sukkeret og så piske videre i 4 minutter og 20 sekunder.

TIPS 1:  Når du «steker» marengsbunner ved 150 grader, blir de lys brune. Hvis du vil ha bunner som er helt hvite bør du skru ned varmen til ca. 110 grader og på denne måten «tørke» marengsen over en lengre tid. For eksempel 3-4 timer eller over natten. Et stekebrett over marengsen under stekingen vil også hjelpe på å holde marengsen hvit.  Se flere kokketips

TIPS 2:  Når sitronkremen er avkjølt, kan den være nokså stiv og kjennes ut som en pudding. Det kan være lurt å røre denne godt i en egen bolle før du mikser den med kremen. Da unngår du klumper og slipper å røre mer enn nødvendig i kremfløten. Sjansen for at kremen overpiskes blir da minimal.  Se flere kokketips

Minipavlovas med sitronkrem og blåbær

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

Bunn
Sitronkrem
4 stk
120 g
1 stk

Fremgangsmåte

Bunn:
Pisk eggehviter stive.
 

Tilsett sukker og bakepulver og pisk videre til du får en glatt, skinnende og stiv marengs.

Ha marengsen i en sprøytepose og sprøyt ut marengsen i sirkler på ca 8-10 cm store.

Stek bunnene i ovnen ved 150 grader i 1 time.

Sitronkrem:
Ha alle ingrediensene unntatt fløte i en kjele og rør dette med en visp godt sammen.

Bytt vispen med en slikkepott og sett platen på lav varme.

Ha tålmodighet og rør godt hele tiden.

Når kremen tykner, er den ferdig.

La dette avkjøles.

Pisk kremfløten til stiv krem og ha i halvparten av den avkjølte tykke sitronkremen.

Miks dette sammen til en fin konsistens.

Servering:
Legg krem på hver marengs og pynt med blåbær.
 
TIPS 1: Når du «steker» marengsbunner ved 150 grader, blir de lys brune. Hvis du vil ha bunner som er helt hvite bør du skru ned varmen til ca. 110 grader og på denne måten «tørke» marengsen over en lengre tid. For eksempel 3-4 timer eller over natten. Et stekebrett over marengsen under stekingen vil også hjelpe på å holde marengsen hvit.
 
TIPS 2: Når sitronkremen er avkjølt, kan den være nokså stiv og kjennes ut som en pudding. Det kan være lurt å røre denne godt i en egen bolle før du mikser den med kremen. Da unngår du klumper og slipper å røre mer enn nødvendig i kremfløten. Sjansen for at kremen overpiskes blir da minimal.
 
 

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen