UKENS KAKE: Disse kakene blir garantert spist opp

Ukens kake Sarah Bernhardt

Disse kakene blir garantert spist opp

Så er heller ikke disse Sarah Bernhardt-munnfullene vanlige julekaker, men derimot en klassiker som det alltid er plass for.

Sarah Bernhardt-kaker kommer i mange versjoner; noen bruker kransekakemasse som bunn, mens andre bruker skåldete mandler (altså marsipan). Også kremen kan variere fra sjokoladekrem til smørkrem eller kaffekrem som i denne oppskriften. 

Denne kaken er kalt opp etter 1800-tallets aller største kjendis fra scenen, nemlig den franske Sarah Bernhardt, men når og hvor det skjedde er ikke så lett å finne ut av. Danskene kaller den en dansk klassiker, og noen kilder mener det var en dansk konditor som fant på å kalle disse deilige munnfullene opp etter henne. Men dette er en historie som ikke er bekreftet, derfor må vi leve i uvisse. Men det gjør strengt tatt ikke noe siden kakene lever sitt helt egne liv. Og navnet skrives ikke alltid på samme måte som det som har gitt inspirasjonen. 

Se våre andre oppskrifter på kaker med marsipan 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Skaff deg ukens kake-tips som e-post

Sarah Bernhard

Antall porsjoner

30

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

Kaffekrem:
Bunner:
30 g
sukker
0.1 ts
Glasur:
300 g
mørk sjokolade 55 % , eller 70 %

Fremgangsmåte

Kaffekrem:
Kok opp fløten med kaffebønnene og la det trekke i 10 minutter. Sikt fløten fra bønnene og hell over den hakkede sjokoladen og rør rundt til sjokoladen er smeltet. Rør inn 2,5 dl kremfløte til en jevn masse. Dekk til med plastfolie og la det stå i kjøleskapet natten over.

Bunn:
Løs opp sukker, brun farin og salt i eggehviten. Rør inn revet marsipan - litt om gangen til massen er jevn og fast. Kjevle deretter ut marsipanen til den er ca. 0,5 cm tykk og stikk ut bunnene med en utstikker (ca. 3,5 cm i diameter). Stek bunnene midt i ovnen ved 180 °C i ca. 5 minutter.

Montering:
Pisk opp kaffe-kremen med en el. pisker eller i en kjøkkenmaskin og legg kremen i en sprøytepose. Klipp hull i posen og sprøyt ut små topper på de avkjølte bunnene. Sett de kaldt eller i fryseren, til kaffekremen har stivnet litt. Smelt sjokoladen etter anvisning på pakken og dypp kakene i sjokoladen (bruk en dyp bolle/skål for sjokoladen).

Glasur:
Smelt 300 g sjokolade etter anvisning på pakken og dypp kakene i sjokoladen (bruk en dyp bolle/skål for sjokoladen).

Tips: Du kan godt lage denne som en stor kake som skjæres i kvadrater ved servering. 

Se våre andre oppskrifter på kaker med marsipan 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen