Ukens kake

Marsipankake med pasjonsfruktkrem

Hvis du synes marsipankake høres for komplisert ut, er denne motbeviset
Foto: (Nadin Martinuzzi)

Hvis du synes marsipankake høres for komplisert ut, er denne motbeviset

Denne oppskriften gir  et lekkert resultat både for øyet og for munnen.
07 Juni 2018 - 12:00

Mange tror at marsipankake må overlates til profesjonelle bakere. Og ja, mange har nok opplevd å streve med å få marsipanlokket til å sitte pent og omslutte kaken perfekt. Men det er slett ikke nødvendig. Ved å leke seg med en glasur på toppen skapes et mer dramatisk utseende samtidig som noen folder i marsipanen bidrar i samme retning. Du kan sågar gjøre kaken enda spenstigere ved å farge glasuren pasjonsfruktgul eller i en kontrastfarge, for eksempel en dyp rosalilla tone som i skallet på pasjonsfrukten. 

Slik lager du en kake med mangefarget speilglasur

Det viktigste er til sjuende og sist at smaken er god. Og mektig godt smaker den så absolutt. 

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev 

Marsipankake med pasjonsfruktkrem

Marsipankake med pasjonsfruktkrem

Fremgangsmåte

  1. Sukkerbrød:
    Ha egg og sukker i en bakebolle og pisk til stiv eggedosis. Sikt sammen mel, potetmel og bakepulver og vend forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Hell røren i en smurt form, ca. 24 cm i diameter. Stek ved 160°C i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist.
  2. Pasjonsfruktkrem:
    Del pasjonsfrukten i to og skrap ut alt fruktkjøttet. Visp mascarpone, fløte og sukker sammen i en bolle til en tykk og myk krem. Vend til slutt inn pasjonsfrukten.
  3. Tips:
    Hvis du ikke vil ha med frøene, siler du pasjonsfruktkjøttet. Eller du kan også bruke pasjonsfruktjuice eller -pure.
  4. Montering:
    Del kaken i tre like store bunner. Dynk bunnene med melk eller juice. Smør et tynt lag med bringebærsyltetøy og bre halvparten av pasjonsfruktkremen over den ene bunnen. Legg en bunn oppå og gjenta.
  5. Fordel et tynt lag med kremfløte over toppen av kaken og legg marsipanlokk over. Pynt med melisglasur og eventuelt litt ekstra pasjonsfrukt.

Tips:
Om du vil lage marsipanen selv, bruker du denne oppskriften. Marsipanlokk kan også kjevles ut fra en pakke med ferdig marsipan. 

Lyst til å lage en annen marsipankake så se her

Har du lyst til å bake en annen kake har du over 400 oppskrifter her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Brodogkorn.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her