Ukens kake

Christmas cake med whisky

Lag en ny vri på kongen av alle julekaker i år

Lag en ny vri på kongen av alle julekaker i år

Her er det amerikansk whiskey som gir den ekstra karakteren, men du kan selvsagt bruke en skotsk whisky til dette formålet.
Aase E. Jacobsen
26 November 2020 - 13:00

Det er nå du skal bake årets mektigste julekake, for den blir bedre av å godgjøre seg godt innpakket i kjøleskapet. Denne oppskriften er nok til to små kaker og dermed en fin gave til en kake- men ikke like bakeglad venn. Hvis du heller har lyst å bruke annen type brennevin som cognac eller brandy - eller kanskje akevitt, er det bare å kjøre på. 

Her finner du andre lignende juleklassikere 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Enkel whiskykake

Enkel whiskykake

Fremgangsmåte

Del cocktailbær i to, grovhakk dadler (uten stein) og valnøtter.

Tips:
Hvis du ikke får tak i ekte cocktailbær (maraschino-kirsebær) kan du bruke annen nedlagt eller myk tørket frukt, som aprikoser, eller tørket rød frukt som tranebær som du bløtlegger først i litt kokhett vann.

La alt trekke i whisky over natten. Bruk et glass eller bolle med lokk. 

Rør smør og sukker  til det er hvitt og luftig i miksmasteren.

Tilsett én eggeplomme av gangen og rør godt mellom hver.

Bland bakepulver og muskat i melet og sikt inn vekselvis med frukt- og nøtteblandingen.

Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn i røren. Hell røren i en stor eller to små godt smurte randformer (eller brødformer) og stek dem på nederste rille ved 150 °C i ca. 1½ time.

La kakene stå noen minutter i formen før den avkjøles på rist.

Whiskykaken egner seg godt for frysing, men holder seg veldig lenge i kjøleskapet (den blir bare bedre og bedre).

Tips:
Restene kan smuldres opp i stekes i smør i panne og serveres med iskrem.

Har du lyst på en annen kake finner du veldig mange oppskrifter her

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En omelett med mye godt i er alltid populært
Dagens rett

En omelett med mye godt i er alltid populært

Middagsretter som nærmest lager seg selv mens du gjør andre ting - det er nettopp en slik oppskrift vi gir deg denne mandagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her