Ukens kake

Engelsk eplepai

Lag eplekaken slik de liker den i England
Foto: (zazdravnaya)

Lag eplekaken slik de liker den i England

Eplekake er en av de mest populære kakene vi baker. Britene har en litt annen vri. Prøv denne oppskriften.
Aase E. Jacobsen
02 November 2017 - 13:00

Britisk eplepai har tertedeig i bunnen og et lokk av den samme på toppen. Det er en fin variasjon til våre hjemlige eplekaker. Men også eplepai kan serveres med lettpisket krem eller iskrem. 

Eller prøv denne oppskriften på eplepai

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

Apple pie som i England

Apple pie som i England

Fremgangsmåte

Hakk smør, mel og salt sammen til en grynet masse. Bind deigen sammen med vann og eggeplomme og elt til slutt i 1 ss av det tørre fyllet. La deigen stå kjølig i minst 30 minutter, gjerne i kjøleskapet.

Skyll paiformen med kaldt vann. Formen skal være 22 x 24 cm i diameter. Kle den med 2/3 av deigen. Dryss litt mel på og dekk bunnen av formen med epleskiver eller -båter. Eplene skal være skrellet og kjernhuset tatt ut.

Dryss hakkede rosiner og litt av det tørre fyllet i formen. Gjenta så operasjonen til alt fyll er brukt opp. Dynk med appelsinsaft og legg på noen små smørklatter.

Kjevl resten av paideigen ut og legg den som lokk på formen. Klem deigen godt fast i kantene. Prikk en del hull på lokket eller små dekorative åpninger. Sør for at dampen får muligheter til å slippe ut av formen.

Stek paien i 200-225 C i ca 35 minutter. Server den varm eller lunken, med pisket fløte.

Tips:
Dryss over en blanding av melis og kanel (4:1) for ekstra festkledd kake.

Prøv denne oppskriften på eplepai

Har du lyst til å bake en annen kake med epler så finner du veldig mange forslag her

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her