UKENS KAKE: Liker du kaken skikkelig saftig og mektig, skal du prøve denne

Ukens kake Banankake med ananas, pekannøtter og osteglasur

(lauraag)

Liker du kaken skikkelig saftig og mektig, skal du prøve denne

Banankakebunnen er tung og saftig med mye godsaker i og den søte osteglasuren bidrar ytterligere til den mektige smaksopplevelsen.

De mektigste kakene stammer fra USA, og kanskje særlig sørstatene, hvor denne kombinasjonen av banan, ananas, krydder og pekannøtter regnes som en klassiker, under navnet Hummingbird cake. 

Siden den er så mektig, kan den fint lages i langpanne, og er dermed et utmerket alternativ å ha med seg på sommeravslutningen eller sankthansfesten. Den tropiske smaken gir en veldig god sommerfølelse. 

Se våre andre kakeoppskrifter med banan

Skaff deg ukens kake-tips som e-post

Banankake med ananas, pekannøtter og osteglasur

Antall porsjoner

16

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

Kakebunn:
7.5 dl
4 stk
3.5 dl
Ostekrem:
250 g
200 g
500 g
Pynt:

Fremgangsmåte

Kakebunn:
Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle. Rør inn pisket egg og olje vekselsvis. Tilsett moste bananer og ananasbiter. Rør godt og ha i grovhakkete pekannøtter til slutt.

Smør en langpanne eller tre små runde kakeformer og stek ved 175 grader i 30 minutter. Bruk en trepinne for å sjekke at den er gjennomstekt. Pinnen skal være tørr. Du kan også steke i en stor rund kakeform, men da må du beregne 50 minutter.

Tips:
Hvis du rister pekannøttene i stekeovnen i 10 minutter ved 175 grader før bruk, får de ekstra god smak. De må ikke bli brent.

Sett kakebunnen til avkjøling mens du lager ostekremen.

Ostekrem:
Kjør kremost og mykt smør til luftig konsistens i miksmasteren. Tilsett melis og vaniljesukker litt etter litt. Kjør litt til. Smak eventuelt til med ananassaft.

Montering:
Dekk den første kakebunnen med ostekrem og legg nummer to oppå. Gjenta en gang til. Smør resten på toppen og sidene. Dryss over grovhakkede pekannøtter.

Tips:
Hvis du gikk for langpanne, kan du velge å dele kaken i to på langs, og så fylle den. Ellers smører du bare ostekremen på toppen og pynter med pekannøtter, og da trenger du ikke like mye ostekrem, med mindre du vil ha et veldig tykt lag på toppen.

Tips:
Pekannøttene kan erstattes med valnøtter, eller droppes.

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: lauraag

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen