Ukens kake

Banankake med ananas, pekannøtter og osteglasur

Liker du kaken skikkelig saftig og mektig, skal du prøve denne
Foto: (lauraag)

Liker du kaken skikkelig saftig og mektig, skal du prøve denne

Banankakebunnen er tung og saftig med mye godsaker i og den søte osteglasuren bidrar ytterligere til den mektige smaksopplevelsen.
Aase E. Jacobsen
20 Juni 2019 - 12:00

De mektigste kakene stammer fra USA, og kanskje særlig sørstatene, hvor denne kombinasjonen av banan, ananas, krydder og pekannøtter regnes som en klassiker, under navnet Hummingbird cake. 

Siden den er så mektig, kan den fint lages i langpanne, og er dermed et utmerket alternativ å ha med seg på sommeravslutningen eller sankthansfesten. Den tropiske smaken gir en veldig god sommerfølelse. 

Se våre andre kakeoppskrifter med banan

Skaff deg ukens kake-tips som e-post

Banankake med ananas, pekannøtter og osteglasur

Banankake med ananas, pekannøtter og osteglasur

Fremgangsmåte

Kakebunn:
Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle. Rør inn pisket egg og olje vekselsvis. Tilsett moste bananer og ananasbiter. Rør godt og ha i grovhakkete pekannøtter til slutt.

Smør en langpanne eller tre små runde kakeformer og stek ved 175 grader i 30 minutter. Bruk en trepinne for å sjekke at den er gjennomstekt. Pinnen skal være tørr. Du kan også steke i en stor rund kakeform, men da må du beregne 50 minutter.

Tips:
Hvis du rister pekannøttene i stekeovnen i 10 minutter ved 175 grader før bruk, får de ekstra god smak. De må ikke bli brent.

Sett kakebunnen til avkjøling mens du lager ostekremen.

Ostekrem:
Kjør kremost og mykt smør til luftig konsistens i miksmasteren. Tilsett melis og vaniljesukker litt etter litt. Kjør litt til. Smak eventuelt til med ananassaft.

Montering:
Dekk den første kakebunnen med ostekrem og legg nummer to oppå. Gjenta en gang til. Smør resten på toppen og sidene. Dryss over grovhakkede pekannøtter.

Tips:
Hvis du gikk for langpanne, kan du velge å dele kaken i to på langs, og så fylle den. Ellers smører du bare ostekremen på toppen og pynter med pekannøtter, og da trenger du ikke like mye ostekrem, med mindre du vil ha et veldig tykt lag på toppen.

Tips:
Pekannøttene kan erstattes med valnøtter, eller droppes.

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Dagens rett

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Dagens rett

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en smaksrik tacograteng
Dagens rett

By på en smaksrik tacograteng

Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her