Focaccia er blitt en folkefavoritt og mange glemmer hvor enkelt det er å lage selv. Denne versjonen er litt mer omstendelig siden den tar litt lengre tid, , men den har sine fordeler. For det første kan du bruke opp potetrester eller sågar potetmos, og for det andre får du en uendelig saftig focaccia som også er holdbar. Eventuelle rester blir ekstra gode om du legger dem under grillen noen minutter.
Denne focacciaen kan toppes med veldig mange forskjellige ingredienser, fra tomater som her til løkskiver, grønnkål, oliven, pølsebiter eller baconstrimler. Den er som et måltid i seg selv og det perfekte følget til en suppe.
Her får du inspirasjon til supper
Se våre andre oppskrifter på focaccia
Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev
Potetfocaccia med cherrytomater
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
Kok poteter, skrell og lag potetmos uten å bruke smør eller melk men olivenolje. Avkjøles lett.
Tips:
Eller bruk rester av kokte poteter, alternativ 2 dl potetmos som tas ut av kjøleskapet til romtemperatur.
La en deigstarter:
Pisk vann, gjær og mel sammen til jevn røre. La stå på benken til den begynner å boble.
Resten av deigen:
Bland inn potetmosen i deigstarten. Rør jevnt. Fortsett med vann, olje, semulegryn og hvetemel. Jobb den sammen til en smidig deig, tilsett mer mel eller vann om nødvendig. Sett til heving over natten.
Når den skal stekes:
Dekk et bakebrett med høy kant med bakepapir. Slå ned deigen og trykk den jevnt ned på og utover bakebrettet. Trykk med fingeren fordypninger i deigen.
Del cherrytomatene i to og fordel i fordypningene. Drypp over olivenolje. Strø over (godt med ) havsalt og urter.
Tips:
Du kan bruke mange ulike typer topping, fra løkskiver eller grønnkål til pølsebiter eller baconstrimler. Eller det du måtte finne i kjøleskapet.
La etterheve 30 minutter. Stek ved 225 grader i 20-30 minutter til pent brun. Avkjøl litt før den skjæres opp i biter.
Se våre andre oppskrifter på focaccia
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Apéritif
Foto: Mariha-kitchen
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 Poeng
COS Frappato 2019
Italia
Volum: 0.750 Pris: 269,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Früh Kölsch
Tyskland
Volum: 0.500 Pris: 56,20 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Amundsen Ink & Dagger Modern Day IPA
Norge
Volum: 0.330 Pris: 40,90 Basisutvalget -
89 Poeng
Alfredo Arribas Vinsnus Siur Alta Orange 2019
Spania
Volum: 0.750 Pris: 289,90 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Justin Dutraive Beaujolais Villages Les Tours 2019
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 275,30 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Groß-Winternheim Kampenbobler Rieslingsekt Brut 2019
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 179,90 Bestillingsutvalget