Ukens kake

Potetfocaccia med cherrytomater

Lyst på en ekstra utfordring: denne potetfocacciaen er verd de ekstra timene
Foto: (Mariha-kitchen)

Lyst på en ekstra utfordring: denne potetfocacciaen er verd de ekstra timene

Denne uka tar vi en salt avstikker i denne spalten, og du kan bare glede deg til resultatet.
Aase E. Jacobsen
14 Januar 2021 - 12:00

Focaccia er blitt en folkefavoritt og mange glemmer hvor enkelt det er å lage selv. Denne versjonen er litt mer omstendelig siden den tar litt lengre tid, , men den har sine fordeler. For det første kan du bruke opp potetrester eller sågar potetmos, og for det andre får du en uendelig saftig focaccia som også er holdbar. Eventuelle rester blir ekstra gode om du legger dem under grillen noen minutter. 

Denne focacciaen kan toppes med veldig mange forskjellige ingredienser, fra tomater som her til løkskiver, grønnkål, oliven, pølsebiter eller baconstrimler. Den er som et måltid i seg selv og det perfekte følget til en suppe. 

Her får du inspirasjon til supper 

Se våre andre oppskrifter på focaccia

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

Potetfocaccia med cherrytomater

Potetfocaccia med cherrytomater

Fremgangsmåte

Kok poteter, skrell og lag potetmos uten å bruke smør eller melk men olivenolje. Avkjøles lett.

Tips:
Eller bruk rester av kokte poteter, alternativ 2 dl potetmos som tas ut av kjøleskapet til romtemperatur.

La en deigstarter:
Pisk vann, gjær og mel sammen til jevn røre. La stå på benken til den begynner å boble. 

Resten av deigen:
Bland inn potetmosen i deigstarten. Rør jevnt. Fortsett med vann, olje, semulegryn og hvetemel. Jobb den sammen til en smidig deig, tilsett mer mel eller vann om nødvendig. Sett til heving over natten.

Når den skal stekes:
Dekk et bakebrett med høy kant med bakepapir. Slå ned deigen og trykk den jevnt ned på og utover bakebrettet. Trykk med fingeren fordypninger i deigen. 

Del cherrytomatene i to og fordel i fordypningene. Drypp over olivenolje. Strø over (godt med ) havsalt og urter. 

Tips:
Du kan bruke mange ulike typer topping, fra løkskiver eller grønnkål til pølsebiter eller baconstrimler. Eller det du måtte finne i kjøleskapet.

La etterheve 30 minutter. Stek ved 225 grader i 20-30 minutter til pent brun. Avkjøl litt før den skjæres opp i biter. 

Se våre andre oppskrifter på focaccia

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne fristende kringlen har alt det gode vi forbinder med julen
Ukens kake
Julstjerne - hvetekrans med mørk sjokolade, appelsin, rørsukker og kanel

Denne fristende kringlen har alt det gode vi forbinder med julen

Masse kanel, sjokolade og appelsin sikrer julestemningen sammen med formen på kringlen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her