Ukens kake

Påskekake med sjokoladebunn, bringebær- og hvit sjokolademusse

Med denne kaken varer påsken helt til jul
Foto: (Dansukker/Caroline Tenger)

Med denne kaken varer påsken helt til jul

Den kan du nemlig lage gang på gang helt uavhengig av årstid. Ikke er den komplisert heller - bare veldig god.
Aase E. Jacobsen
02 April 2020 - 13:00

De tre lagene gjør kaken til en ekstra smaksrik opplevelse, også siden de har tre forskjellige teksturer. Akkurat slik de beundringsverdige kakene du ser utstilt i konditorenes kakedisker. Nå kan du lage den selv, og du kommer garantert til å glede deg til hver eneste munnfull.  

Se våre andre lignende kakeoppskrifter 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Skaff deg ukens kake-tips som e-post

Påskekake med sjokoladebunn, bringebær- og hvit sjokolademousse

Påskekake med sjokoladebunn, bringebær- og hvit sjokolademousse

Fremgangsmåte

Sjokoladebunn:
Sett ovnen på 175 grader. Smør en form med avtagbar kant, ca 19 cm diameter. 

Temperer smør til mykt og pisk luftig med sukker. Tilsett egg og pisk videre. Bland de tørre ingrediensene og sikt litt etter litt inn i deigen mens du bretter det forsiktig inn. Grovhakk sjokolade og smelt i vannbad. Hell i deigen og rør godt. Hell i formen og sek i 10-12 minutter. Avkjøl.

Bringebærmousse:
Varm opp bringebær i en kjele i 2 minutter og press gjennom en sil. Ha bringebærpureen samme med gelesukker i en kjele og la koke i 30 sekunder. Ta av varmen og avkjøl.

Visp kremfløten luftig. Bland inn kremen litt etter litt med bringebærene og rør underveis. Moussen skal være helt jevn. Hell den over den avkjølte sjokoladebunnen og sett i kjøleskapet i minst 3 timer. 

Hvit sjokolademousse:
Hakk hvit sjokolade og smelt i en bolle i vannbad. Pisk kremfløten luftig og tilsett kesam. Brett inn litt av kremen i sjokoladen og rør til jevn. Ha så i resten av kremen. Smør moussen over den stivnede bringebærmoussen og sett i kjøleskapet i ytterligere noen timer. 

Servering:
Ta kaken ut av kjøleskapet 5 minutter før servering og legg på et fat. Del pasjonsfrukten i to og ta ut fruktkjøttet. 

Tørk skallene med papir og fyll det med påskegodteri. Sett dem på toppen  av kaken.

Pasjonsfruktkjøttet kan du bruke til drinker som disse

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Dansukker.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær
Ukens drink

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær

Kombinasjonen av bringebær, bjørnebærlikør, champagne og gin og med en umiskjennelig smak av agurk og rose, kan ikke bli noe annet enn godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen
Dagens rett

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen

Persiskinspirerte retter er ikke hverdagskost, men det kan denne oppskriften fort gjøre dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her