Ukens kake

Iskrem med cookiedeig og sjokoladechips

Noen typer iskrem frister året rundt, som denne farlig gode vrien
Foto: (LauriPatterson)

Noen typer iskrem frister året rundt, som denne farlig gode vrien

Blandingen av iskrem og kakedeig høres sikkert grusomt ut i noen ører, men de som har fått sansen, har fått det til gangs.
Aase E. Jacobsen
31 Januar 2019 - 14:00

Selvsagt kommer tradisjonen med å blande iskrem og kakedeig fra USAs mest kjente iskremprodusent Ben & Jerry's som tilbyr et stort antall ulike smaksvariasjoner over temaet Cookie Dough, men originalen fra 1986 var vaniljeis med sjokoladechips-cookie-deig.

Fra USA kommer også (de tidligere) advarslene mot å spise kakedeig. Årsaken var at hvetemel som ikke er varmebehandlet kunne inneholde e-coli. Kakedeig er i dag friskmeldt i USA. Med denne oppskriften er du uansett helt trygg, for her brukes mandelmel i cookiedeigen. Som dessuten bidrar med ekstra god smak til denne mektige iskremen. 

Se våre andre oppskrifter på iskrem

Skaff deg ukens kake-tips som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Iskrem med cookiedeig og sjokoladechips

Iskrem med cookiedeig og sjokoladechips

Fremgangsmåte

Iskrem:
Kok opp kremfløten og melken i en tykkbunnet kjele ved middels varme. Ta av platen, men hold massen varm. Rør inn glukose.

Pisk sukker, vaniljesukker og eggeplommer til eggedosis. Tilsett fløteblandingen mens maskinen går. Ha den nye blandingen tilbake i kjelen. Varm forsiktig opp mens du rører og massen tykner. Stopp når den holder 75 grader. Ta av platen.

Avkjøl på benken først og deretter i kjøleskap. Hell massen i en iskremmaskin. Hvis du ikke har det, fryser du massen inn i fryseren, men da må du huske å røre hver halve time for å unngå istapper i iskremen. Innfrysing tar ca 3 timer.

Cookiedeig:
Pisk romtemperert smør og sukker luftig. Pisk inn melken. Sikt I mandelmel og vaniljesukker og bland godt. Bland inn sjokoladechipsene til slutt. Sett deigen i kjøleskap i 10-15 minutter.  

Når iskremen er nesten helt innfryst, blandes cookiedeigen inn i klumper på ca 1 ss av gangen. Du kan velge om du vil ha større eller mindre deigklumper. 

Den er klar til å serveres, men kan også fryses inn for senere bruk.

Tips: Du kan tilsette mer sjokoladechips om du ønsker.

Tips: Du kan også bruke knuste non stop eller andre typer småsjokolader i stedet for sjokoladechips.

Se våre andre oppskrifter på iskrem og sorbet

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her