UKENS KAKE: Om du synes rips er for surt i seg selv, prøv denne oppskriften

Ukens kake Crumble med rips

(siims)

Om du synes rips er for surt i seg selv, prøv denne oppskriften

Mange liker ikke rips på grunn av den intense syren og steinene, men når du bruker dem som fyll i en kake som denne, kommer sødmen fram. Disse kakebitene får bein å gå på.

 Denne måten å lage fruktkake på er dessuten veldig lettvint. Du kan faktisk ikke gjøre feil, annet enn å glemme tiden, men selv om den blir litt brun på toppen, beholdes saftigheten takket være nettopp ripsfyllet. Og den skal altså ha et sprøtt lokk. Om toppen ikke føles sprø når du tar kaken ut av ovnen, fortvil ikke, for den vil bli det etter avkjøling. 

Se våre andre oppskrifter på crumble

Skaff deg ukens kake-tips som e-post

Crumble med rips

Antall porsjoner

8

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

Paibunn:
140 g
2.5 dl
1 stk
2.5 dl
3.75 dl
Fyll:
2.5 dl
Crumble:
100 g

Fremgangsmåte

Paibunn:
Romtemperer smøret og pisk det luftig med sukker. Tilsett egget og pisk videre. Så rømmen og pisk til godt blandet. Sikt inn melet blandet med bakepulver. Rør til jevn og ha i en smurt langpanne.

Fyll:
Fordel ripsen over. Dryss over sukkeret.

Crumble:
Romtemperer smøret og rør inn mel, havregryn og honning. Rør til jevnt grynete masse.

Fordel crumble over ripsen og stek ved 180 grader i 60 minutter. 

Avkjøl og del opp i firkanter.

Se våre andre oppskrifter på crumble

 Lyst til  å bake en annen kakke så finner du mange

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: siims

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen