Ukens kake

Marmorkake

Slik fikk du ikke marmorkaken servert hos bestemor, men hun hadde nok likt denne også
Foto: (LauriPatterson)

Slik fikk du ikke marmorkaken servert hos bestemor, men hun hadde nok likt denne også

Det er den tofargete glasuren som skiller denne oppskriften fra god gammeldags marmorkake.
Aase E. Jacobsen
14 Mars 2019 - 12:00

Marmorkake er kanskje den mest spennende av de klassiske formkakene -  i hvert fall rent visuelt. Det dramatiske utseendet forsterkes med en tofarget glasur eller marmorkrem.  Den gjør formkaken mektigere, men også bedre (og litt mindre søt) enn bare vanlig melisglasur. 

Se våre andre oppskrifter på formkake

Skaff deg ukens kake-tips som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Slik lager du marmorkake

Slik lager du marmorkake

Fremgangsmåte

Ta smøret ut av kjøleskapet en halvtime før start. Pisk smør og sukker hvitt og luftig i maskin. Ha i eggene, ett og egg, mens du pisker videre. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker og sikt inn i deigen. Rør inn melk til en jevn røre.

Hell ca en tredel av deigen i en bolle og sikt i kakao.

Hell halvparten av den lyse deigen i en kakeform på 24 cm. Fyll på med den mørke og avslutt med den lyse. Dra en gaffel eller skje gjennom i et siksakmønster for å skape marmoreringen.

Stek i von ved 175 grader i ca 40 minutter. Sjekk at den er gjennomstekt med en trepinne. Avkjøl.

Marmorkrem:
Ta smør og kremost ut av kjøleskapet en halvtime før start. Ha det i en mikser og kjør luftig. Tilsett melis og pisk videre. Ha i egget og kjør til luftig krem. Smelt sjokoladen med melken. Rør godt og avkjøl. 

Fordel kremen i to boller i forholdet 1:2 og bland den minste delen med sjokoladen. Fyll de to kremene i to engangs-sprøyteposer (eller bare vanlig plastposer). Kutt et hull nederst på ca 0,5 cm. Legg posene side om side oppi en sprøytepose med ønsket munnstykke. Sprøyt utover kaken i ønsket mønster. 

Tips:
Du kan også smøre den hvite kremen på først og dernest pynte med sjokoladekremen. 

Kaken kan deles og fylles med kremen. Da trenger du 50 prosent mer krem. 

Se våre andre oppskrifter på formkake

Her finner du mange oppskrifter til deilige sjokoladekaker

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her