Ukens kake

Ostekake med blåbær og bunn av rugbrød

Tørt rugbrød kan bli til den lekreste kake

Tørt rugbrød kan bli til den lekreste kake

Har du også selvplukkete blåbær i fryseren, vet du hva du skal bake i dag.
16 Januar 2025 - 12:00

Hvis du har angst for fett for tiden, er ikke dette kaken for deg. Mascarpone er nemlig så fettrik som et melkprodukt kan bli, da er det kanskje en av de andre ostekremene du skal gå for.

Se våre andre oppskrifter på ostekake

Eller bytte ut mascarponen med kesam og 5 plater gelatin som bløtlegges i kaldt vann først og piskes ut med 2 ss kokende vann før du pisker det inn i kesamen. Da får du en så lett kake som du kan ønske deg.  

Skaff deg ukens kake som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Rugbrødlagkake

Rugbrødlagkake

Fremgangsmåte

  1. Bunn:
  2. Del rugbrødet i biter og kjør det i en hurtigmikser til det blir helt fint. Gjør det samme med hasselnøttene.
  3. Ha rugbrødsmuler, malte hasselnøtter, bakepulver og potetmel i en bolle og bland sammen.
  4. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Tilsett rugbrødblandingen og vend forsiktig inn.
  5. Hell røren i en bakepapirkledd springform på 20 cm. Stek kaken midt i ovnen på 200 °C i 20 -25 minutter. Avkjøl kaken på en bakerist.
  6. Prøv med en kakepinne om bunnen er ferdig. Det er bedre å understeke kaken enn å oversteke den.
  7. Blåbærfyll:
    Varm opp bærene sammen med sukker og vanilje til de såvidt begynner å koke. Avkjøl.
  8. Ostekrem:
    Rør mascarpone og vanillapaste sammen. Tilsett litt av saften fra blåbærene slik at mascarponen får en fin lys lilla farge. Pisk fløten til krem og vend blandingen med mascarpone inn i kremen.
  9. Montering:
    Del den avkjølte kakebunnen i to. Legg den ene bunnen på et kakefat og fordel blåbærene på denne. Ta deretter halvparten av ostekremen på den og legg deretter den andre bunnen oppå. Legg resten av kremen på toppen og pynt med blåbær.

Oppskriften er laget av Wenche Eknes som vant oppskriftskonkurransen #SunnereFestkake2018 i regi av Opplysningskontoret for brød og korn..

Se våre andre oppskrifter på ostekake

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Brodogkorn.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

La deg friste av denne irrgrønne kaken som dessuten er mektig god
Ukens kake
Grønn te-kake

La deg friste av denne irrgrønne kaken som dessuten er mektig god

Det er tepulveret som er bedre kjent som matcha som gir den intense grønnfargen. Det bidrar også med en mineralsk karakter som gir kaken en unik smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
La deg friste av denne irrgrønne kaken som dessuten er mektig god
Ukens kake
Grønn te-kake

La deg friste av denne irrgrønne kaken som dessuten er mektig god

Det er tepulveret som er bedre kjent som matcha som gir den intense grønnfargen. Det bidrar også med en mineralsk karakter som gir kaken en unik smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Unike sørafrikanere med klassikerstatus
+
Godbiter i pollisten

Unike sørafrikanere med klassikerstatus

Opprinnelsen har ikke det beste renommet, men det er som med hunden og hårene, for selv Robertson kan by på gull i flytende form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren
+
Ukens vin

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren

Denne hvitvinen er både aromatisk og syrefrisk og med nok fylde til å følge augustmenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du kjøttkaker som er bedre enn «mors»
Dagens rett
Kjøttkaker med brun saus kålstuing eller ertestuing

Slik lager du kjøttkaker som er bedre enn «mors»

I dag slår vi til med en skikkelig klassiker, nærmere bestemt kjøttkaker med brun saus og ertestuing eller kålstuing til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her