UKENS KAKE: Utrolig hvor mye godt du kan få ut av en overmoden banan

Ukens kake Saftig banankake med sjokolade og valnøtter

(DebbiSmirnoff)

Utrolig hvor mye godt du kan få ut av en overmoden banan

Det kastes altfor mye banan som egentlig er perfekt moden. I hvert fall er de perfekte til å bruke i kaker eller brød. Bare prøv denne oppskriften.

Litt kokesjokolade og valnøtter er alt som skal til for å gi banankaken det lille ekstra. Du kan selvsagt bruke andre typer nøtter eller mandler, eller droppe dem helt. Glasuren velger du selv etter smak eller hva du har i skapet. 

Se våre andre oppskrifter på banankake

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

Saftig banankake

Antall porsjoner

8

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

3 stk
170 g
1 dl
1 stk
banan, godt moden

Fremgangsmåte

Pisk stiv eggedosis av egg og sukker.
 
Rør inn oljen litt og litt om gangen. Bland mel og bakepulver og vend det i eggedosisen.
 
Mos bananen og rør til luftig og bland den i røren sammen med den finhakkede sjokoladen og valnøtter.
 
Hell i godt smurt form på 22-24 cm. 
 
Steikes ved 200 grader (190 ved varmluft) i ca 45-50 min. Sjekk med en trepinne at kaken er gjennomstekt. Den skal være tørr i tuppen.
 
Tips:
Du kan godt bruke smeltet smør eller margarin i stedet for olje.
 
Tips:
Pynt kaken med pisket krem eller kremostglasur og valnøtter.  
 
Tips:
Du kan erstatte valnøttene med hasselnøtter og bruke melkesjokolade for en mildere karakter. 
 
 
 

Sendt inn av

Foto: DebbiSmirnoff

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Melder seg på i konkurransen om bobler i verdensklasse

Både Østerrike og Tyskland har det som skal til for å lage utsøkte musserende viner. Møt Fred Loimer og Niko Brandner som har hver sin tilnærming, men det til felles at de beveger seg bort fra det tradisjonelle sektkonseptet med lokale druer og restsødme, og ikke minst lager viner med stor detaljrikdom og presisjon. Les hele saken

Til toppen