Ukens vin
Her får du det du trenger i en og samme boks

Her får du det du trenger i en og samme boks

Denne boksvinen er kjekk å ha på lur. Eller kanskje du går for den enda bedre flaskeløsningen.
Aase E. Jacobsen
24 Februar 2017 - 17:22
Bilde:

Signature Series Figli Luigi Oddero Piemonte Rosso 2015 er en vellykket og typisk piemontemiks av druene dolcetto, barbera og nebbiolo. Det betyr stor bløthet og leskende karakter, saftig og fruktig med fin syre. En ypperlig kosevin eller til enklere måltider med pasta eller også viltgryte, lam eller biff. Den dekker egentlig alle behovene du har i løpet av en vinterferie, enten den finner sted i høyfjellet eller lavlandet. Eller om du bare vil ha en boksvin på lur i tilfelle overraskende besøk.

Nebbioloplanter på Luigi Odderos vingård i La Morra med det karakteristiske tårnet i bakgrunnen.

Denne boksvinen finnes allerede i 43 polutsalg, Fra så sannsynligheten er ganske god for at du får tak i den er rimelig stor.

For å slippe å gå tomhendt fra polet, kan du sikte deg inn mot denne. Den finnes i 100 polutsalg

Luigi Odderos er imidlertid hakket hvassere. Druematerialet kommer fra barolovinmarker (nebbiolo) i La Morra og fra det større området Langhe (barbera og dolcetto). Det jobbes veldig tradisjonelt med gjæring i nøytrale tanker, et minimum av klaring og filtrering.

Enda mer interessant er husets flaskeviner. Luigi Oddero Barbera 2014 er nesten like fersk som boksvinen, men har fått ett år ekstra på seg. Dessuten er årgangens beskaffenhet en annen, hvilket har gitt en supersaftig vin med leskende frisk frukt. Topp følge til gode retter med skrei/torsk eller også pasta og lam eller lyst kjøtt. Druene kommer fra barolovinmarkene i La Morra og er en blanding av parseller med kjølig (sørøst) og varmere (sørvest) eksponering.

Selv om Luigi Oddero er en baroloprodusent, er deres barbarescoer fra vinmarkene de eier i Treiso, svært interessante. Ikke minst Luigi Oddero Barbaresco 2013. 

Kombinasjonen av barbaresco og 2013 er svært vellykket og har gitt parfymerte og innsmigrende viner og denne står ikke tilbake. En ytterst innsmigrende vin som ber om å nytes. Den er så absolutt verd å vente på, med mindre du er i nærheten av Røa- eller Frogner-polet i Oslo, som allerede har den inne.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

 

Det er disse vinmarkene i La Morra som gir druer til boksvinen.

 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter
Dagens rett

Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter

Denne paien er dessuten raskere å lage enn mange andre. Den tar bare en drøy halvtime fra du starter til maten er ferdig. Med på kjøpet får du virkelig god smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud
+

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud

Nobelhart & Schmutzig har som mål å dokumentere den nordøstre delen av Tysklands. Med en svært variert vinliste, en god dose teater og en sjenerøs mengde klubbatmosfære, tilbys i tillegg en unik pakke på Berlins store restaurantscene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter
Dagens rett

Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter

Denne paien er dessuten raskere å lage enn mange andre. Den tar bare en drøy halvtime fra du starter til maten er ferdig. Med på kjøpet får du virkelig god smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt
Dagens rett

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt

Det er kanskje sjelden du plukker med deg flyndre fra fiskedisken. Det er det altså all grunn til å gjøre noe med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte
Dagens rett
Biffgryte med grønnsaker

I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte

En lettlaget kjøttgryte som denne er perfekt søndagsmiddag når du har mest lyst til å tilbringe dagen utendørs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 06. mai

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her