Ukens vin
Her får du det du trenger i en og samme boks

Her får du det du trenger i en og samme boks

Denne boksvinen er kjekk å ha på lur. Eller kanskje du går for den enda bedre flaskeløsningen.
Aase E. Jacobsen
24 Februar 2017 - 16:22
Bilde:

Signature Series Figli Luigi Oddero Piemonte Rosso 2015 er en vellykket og typisk piemontemiks av druene dolcetto, barbera og nebbiolo. Det betyr stor bløthet og leskende karakter, saftig og fruktig med fin syre. En ypperlig kosevin eller til enklere måltider med pasta eller også viltgryte, lam eller biff. Den dekker egentlig alle behovene du har i løpet av en vinterferie, enten den finner sted i høyfjellet eller lavlandet. Eller om du bare vil ha en boksvin på lur i tilfelle overraskende besøk.

Nebbioloplanter på Luigi Odderos vingård i La Morra med det karakteristiske tårnet i bakgrunnen.

Denne boksvinen finnes allerede i 43 polutsalg, Fra så sannsynligheten er ganske god for at du får tak i den er rimelig stor.

For å slippe å gå tomhendt fra polet, kan du sikte deg inn mot denne. Den finnes i 100 polutsalg

Luigi Odderos er imidlertid hakket hvassere. Druematerialet kommer fra barolovinmarker (nebbiolo) i La Morra og fra det større området Langhe (barbera og dolcetto). Det jobbes veldig tradisjonelt med gjæring i nøytrale tanker, et minimum av klaring og filtrering.

Enda mer interessant er husets flaskeviner. Luigi Oddero Barbera 2014 er nesten like fersk som boksvinen, men har fått ett år ekstra på seg. Dessuten er årgangens beskaffenhet en annen, hvilket har gitt en supersaftig vin med leskende frisk frukt. Topp følge til gode retter med skrei/torsk eller også pasta og lam eller lyst kjøtt. Druene kommer fra barolovinmarkene i La Morra og er en blanding av parseller med kjølig (sørøst) og varmere (sørvest) eksponering.

Selv om Luigi Oddero er en baroloprodusent, er deres barbarescoer fra vinmarkene de eier i Treiso, svært interessante. Ikke minst Luigi Oddero Barbaresco 2013. 

Kombinasjonen av barbaresco og 2013 er svært vellykket og har gitt parfymerte og innsmigrende viner og denne står ikke tilbake. En ytterst innsmigrende vin som ber om å nytes. Den er så absolutt verd å vente på, med mindre du er i nærheten av Røa- eller Frogner-polet i Oslo, som allerede har den inne.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

 

Det er disse vinmarkene i La Morra som gir druer til boksvinen.

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her