Ukens vin
Her får du det du trenger i en og samme boks

Her får du det du trenger i en og samme boks

Denne boksvinen er kjekk å ha på lur. Eller kanskje du går for den enda bedre flaskeløsningen.
Aase E. Jacobsen
24 Februar 2017 - 17:22
Bilde:

Signature Series Figli Luigi Oddero Piemonte Rosso 2015 er en vellykket og typisk piemontemiks av druene dolcetto, barbera og nebbiolo. Det betyr stor bløthet og leskende karakter, saftig og fruktig med fin syre. En ypperlig kosevin eller til enklere måltider med pasta eller også viltgryte, lam eller biff. Den dekker egentlig alle behovene du har i løpet av en vinterferie, enten den finner sted i høyfjellet eller lavlandet. Eller om du bare vil ha en boksvin på lur i tilfelle overraskende besøk.

Nebbioloplanter på Luigi Odderos vingård i La Morra med det karakteristiske tårnet i bakgrunnen.

Denne boksvinen finnes allerede i 43 polutsalg, Fra så sannsynligheten er ganske god for at du får tak i den er rimelig stor.

For å slippe å gå tomhendt fra polet, kan du sikte deg inn mot denne. Den finnes i 100 polutsalg

Luigi Odderos er imidlertid hakket hvassere. Druematerialet kommer fra barolovinmarker (nebbiolo) i La Morra og fra det større området Langhe (barbera og dolcetto). Det jobbes veldig tradisjonelt med gjæring i nøytrale tanker, et minimum av klaring og filtrering.

Enda mer interessant er husets flaskeviner. Luigi Oddero Barbera 2014 er nesten like fersk som boksvinen, men har fått ett år ekstra på seg. Dessuten er årgangens beskaffenhet en annen, hvilket har gitt en supersaftig vin med leskende frisk frukt. Topp følge til gode retter med skrei/torsk eller også pasta og lam eller lyst kjøtt. Druene kommer fra barolovinmarkene i La Morra og er en blanding av parseller med kjølig (sørøst) og varmere (sørvest) eksponering.

Selv om Luigi Oddero er en baroloprodusent, er deres barbarescoer fra vinmarkene de eier i Treiso, svært interessante. Ikke minst Luigi Oddero Barbaresco 2013. 

Kombinasjonen av barbaresco og 2013 er svært vellykket og har gitt parfymerte og innsmigrende viner og denne står ikke tilbake. En ytterst innsmigrende vin som ber om å nytes. Den er så absolutt verd å vente på, med mindre du er i nærheten av Røa- eller Frogner-polet i Oslo, som allerede har den inne.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

 

Det er disse vinmarkene i La Morra som gir druer til boksvinen.

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her