Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Ukens vin
Det er ikke mange viner som gir så mye for pengene som disse

Det er ikke mange viner som gir så mye for pengene som disse

Casa Ferreirinha leverer ikke bare Portugals mest legendariske vin, Barca Velha, de sørger også for at hverdagsvinen blir en stor opplevelse.
Aase E. Jacobsen
16 Januar 2018 - 14:45

For sjelden får du så mye vin for pengene som med denne trioen. Casa Ferreirinha Papa Figos 2016 er som en tørr (og alkoholsvak) portvin med utrolig deilig og saftig mørk bærfrukt, pent terroiravtrykk og god syrefriskhet. For 20 kroner lavere pris får du Casa Ferreirinha Esteva 2016 som er litt bløtere, men fortsatt frisk og med god frukt. Også den en ekstra god billigvin. 

Disse vinene får ekstra drahjelp av de idelle forholdene for årgangen 2016 som sikret god modning og friskhet. Det kjennes på smaken også på billigste nivå som her.

Her kan du lese mer om Casa Ferreirinha

Fra samme produsent kommer sågar en solid hvit billigvin Casa Ferreirinha Planalto Reserva 2016, som er sjeldent godt skrudd sammen i denne prisklassen. Tvers gjennom seriøs med god fylde og friskhet.

En vinstil vi vil se mer av

Best av alt er at det ikke er snakk om et korttidstilbud, men en naturlig lav pris som vil holde seg utover året. At produsenten kan tilby disse vinene til en så gunstig pris, har trolig med størrelsen å gjøre. Sogrape er big business i Portugal med 830 hektar egne vinmarker, 520 av dem er i Douro-dalen hvor druene til disse vinene kommer fra.

Casa Ferreirinha i Douro.

Dessuten er det ikke til å komme fra at portugisisk vinindustri kjemper om plassen i vinforbrukernes bevissthet, og det er ikke alltid de vinner denne kampen selv med lave priser.

Men i Norge hvor salget av vin gjennom Vinmonopolet gikk ned med 1 prosent fra 2016 til 2017, beholdt portugisisk vin (ikke portvin) posisjonen fra året før. Til sammenligning droppet markedsleder Italia drøyt 4 prosent, og Puglia og  Veneto som har stått for halvparten av italiensk volum, mistet til sammen nesten 11 prosent i 2017. Årsaken er at forbrukerne vender søtladne rødviner ryggen, og disse to områdene har vært hovedleverandør av denne vinstilen.

Selv om Portugal har sine svin på skogen i form av rødviner med restsødme, har slike viner ikke samme dominans i volum som de har for italienske viner. At vi vil se mer seriøse prisgunstige viner fra Portugal i tiden framover, er jeg overbevist om. Og det ser jeg fram til.

Barca-Velha er kongen av Portugal og ukens viner berømte slektning.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mai byr på en håndfull lyspunkter i basishylla som er vel verd å plukke med seg
+
Tester
Nyheter basis mai 2021

Mai byr på en håndfull lyspunkter i basishylla som er vel verd å plukke med seg

Det er bare et par produkter som står i fare for å bli utsolgt, mens andre kjenninger har fått fast plass.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flytende forsmak på sommeren som gir umiddelbar lyst på en slurk til
Ukens drink

En flytende forsmak på sommeren som gir umiddelbar lyst på en slurk til

Denne friske drinken med sine dype undertoner av amerikansk whiskey stimulerer drømmene om den kommende sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Boller fylt med rabarbra gir en klar smak av vår
Ukens kake
Karlsbaderboller med rabarbra

Boller fylt med rabarbra gir en klar smak av vår

Rabarbraen i hagen er ikke klar ennå, men i butikken og kanskje også i fryseren finnes det noe du kan bruke i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå kan sommeren (og friheten) bare komme - her er vinen som passer i tiden framover
Godbiter i pollisten

Nå kan sommeren (og friheten) bare komme - her er vinen som passer i tiden framover

Det er denne rødvinen du skal nyte i den lyse og friere tiden vi går i møte.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten
Dagens rett
Kyllingfilet i balsamicosaus

Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten

Balsamico sørger sammen med mange andre ingredienser for det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak
Dagens rett
Surdeigpannekaker med grillet pak choy, hummus og aioli

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak

Byggmel gjør dem ekstra saftige og mettende. Og toppingen kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Mot slutten av skreisesongen får delikatessen en vårlig innpakning
Dagens rett
Skrei med pastasalat og parmesansaus
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her