Brennevin
Varme drinker til After ski
Foto: (ChamilleWhite)

Varme drinker til After ski

Etter en hard og strabasiøs skitur - eller bytur for den saks skyld, fortjener du en halsvarmer som også gjør godt for roen i kroppen.
Redaksjonen
25 Februar 2011 - 11:05
Etter en lang dag ute i skiløypa eller i skibakken er tiden endelig kommet for å varme kropp og sjel med varme drinker på After ski-en.
 
Nedenfor finner du en rekke forslag til såvel klassiske som nye hyggedrikker i bakken. Mange av dem kan du lett lage ferdig på forhånd og ta med deg på termos også.
Er det barn i familien som også gjerne vil ha slike godsaker, kan mange av oppskriftene du får her gjerne tilberedes uten alkohol.
 
Bli kveldens store helt og disk opp med de deiligste drikker for familie og venner.
 
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online .
 
 

Honningtoddy

Honningtoddy

Fremgangsmåte

Bland ingrediensene, unntatt vannet, i et høyt glass som tåler varme. Rør om med en langskaftet skje, og fyll opp med varmt vann.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Jägerte

Jägerte

Fremgangsmåte

Bland teen med alkoholen i en forvarmet mugge, eller et varmebestandig glass. Server drikken straks, og la hver enkelt sukre etter smak.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Varme føtter

Varme føtter

Fremgangsmåte

Bland sukker, nellik, sitronskall og kanel i en kopp eller varmebestandig glass .
 
Hell over whisky og kokende vann, og rør til sukkeret er oppløst.
 
Server straks, og kjenn at varmen når helt ned i føttene.
 
Tips: Bruk gjerne en hel kanelstang som rørepinne - det tar seg godt ut og smaker fortreffelig.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Vodkagrogg

Vodkagrogg

Fremgangsmåte

Bland ingrediensene i en kjele, og varm opp, skal ikke koke. Hell over i et krus eller et glass som tåler høy temperatur, og server straks.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Varmende appelsinmelk

Varmende appelsinmelk

Fremgangsmåte

Bland juice og melis i en mikser, og visp til det skummer.
 
Varm forsiktig opp cognac og melk, og ha det i mikseren. Blandes raskt, og helles over i glass som tåler sterk varme.
 
 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Solbærtoddy pluss

Solbærtoddy pluss

Fremgangsmåte

Bland solbærsaften med konjakken i et stort varmebestandig glass. Hell i varmt vann, og server straks. En god drikk når man brygger på forkjølelse.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Whiskytoddy

Whiskytoddy

Fremgangsmåte

Varm opp whisky og vann med sukker, uten å la det koke. Tilsett en bit sitronskall i form av en lang strimmel.
 
Tilsett kanel og nellik og la toddyen få trekke uten å koke ca. 5 min. Fisk opp sitronskall og nellik før servering i krus.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Kryddersterk varmer

Kryddersterk varmer

Fremgangsmåte

Hell rødvin, muscatell, Vermouth og angostura i en stor gryte og varm det opp langsomt. Tilsett rosiner, appelsinskall, kardemomme, nellik, finhakket syltet ingefær og kanelstang. Når drikken er varm (må ikke koke) tilsettes sprit, sukker og mandler. Varmes opp og serveres rykende varm.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Hjertevarmer

Fremgangsmåte

Kok opp melken, og sett til side. Rør i honningen, rom og cognac.
 
Varm opp blandingen lett, må ikke koke. Server i høye glass som tåler varme. Ha gjerne et lett kaneldryss på toppen.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Krambambuli drinkoppskrift

Krambambuli drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Kok opp vannet. Legg tebladene i en kanne, og hell det kokende vannet over. La trekke i 5 minutter. Varm raskt opp rødvin med sitronskall, sitronsaft, kanel, og sil deretter teen i vinen. Sett den varme kjelen på et et egnet serveringsbord. Legg sukkerbitene i en sil, hold den over gryten, hell på cognac og tenn på. Når sukkeret har smeltet og rent ned i krambambulien, er drikken ferdig. Serveres i glass som tåler varme.

Se våre andre oppskrifter på varme drinker

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken
Ukens kake

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken

Denne gulrotkaken har fått smak av likøren laget av den sørafrikanske frukten marula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her