Brennevin
Varme drinker til After ski
Foto: (ChamilleWhite)

Varme drinker til After ski

Etter en hard og strabasiøs skitur - eller bytur for den saks skyld, fortjener du en halsvarmer som også gjør godt for roen i kroppen.
Redaksjonen
25 Februar 2011 - 12:05
Etter en lang dag ute i skiløypa eller i skibakken er tiden endelig kommet for å varme kropp og sjel med varme drinker på After ski-en.
 
Nedenfor finner du en rekke forslag til såvel klassiske som nye hyggedrikker i bakken. Mange av dem kan du lett lage ferdig på forhånd og ta med deg på termos også.
Er det barn i familien som også gjerne vil ha slike godsaker, kan mange av oppskriftene du får her gjerne tilberedes uten alkohol.
 
Bli kveldens store helt og disk opp med de deiligste drikker for familie og venner.
 
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online .
 
 

Honningtoddy

Honningtoddy

Fremgangsmåte

Bland ingrediensene, unntatt vannet, i et høyt glass som tåler varme. Rør om med en langskaftet skje, og fyll opp med varmt vann.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Jägerte

Jägerte

Fremgangsmåte

Bland teen med alkoholen i en forvarmet mugge, eller et varmebestandig glass. Server drikken straks, og la hver enkelt sukre etter smak.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Varme føtter

Varme føtter

Fremgangsmåte

Bland sukker, nellik, sitronskall og kanel i en kopp eller varmebestandig glass .
 
Hell over whisky og kokende vann, og rør til sukkeret er oppløst.
 
Server straks, og kjenn at varmen når helt ned i føttene.
 
Tips: Bruk gjerne en hel kanelstang som rørepinne - det tar seg godt ut og smaker fortreffelig.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Vodkagrogg

Vodkagrogg

Fremgangsmåte

Bland ingrediensene i en kjele, og varm opp, skal ikke koke. Hell over i et krus eller et glass som tåler høy temperatur, og server straks.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Varmende appelsinmelk

Varmende appelsinmelk

Fremgangsmåte

Bland juice og melis i en mikser, og visp til det skummer.
 
Varm forsiktig opp cognac og melk, og ha det i mikseren. Blandes raskt, og helles over i glass som tåler sterk varme.
 
 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Solbærtoddy pluss

Solbærtoddy pluss

Fremgangsmåte

Bland solbærsaften med konjakken i et stort varmebestandig glass. Hell i varmt vann, og server straks. En god drikk når man brygger på forkjølelse.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Whiskytoddy

Whiskytoddy

Fremgangsmåte

Varm opp whisky og vann med sukker, uten å la det koke. Tilsett en bit sitronskall i form av en lang strimmel.
 
Tilsett kanel og nellik og la toddyen få trekke uten å koke ca. 5 min. Fisk opp sitronskall og nellik før servering i krus.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Kryddersterk varmer

Kryddersterk varmer

Fremgangsmåte

Hell rødvin, muscatell, Vermouth og angostura i en stor gryte og varm det opp langsomt. Tilsett rosiner, appelsinskall, kardemomme, nellik, finhakket syltet ingefær og kanelstang. Når drikken er varm (må ikke koke) tilsettes sprit, sukker og mandler. Varmes opp og serveres rykende varm.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Hjertevarmer

Fremgangsmåte

Kok opp melken, og sett til side. Rør i honningen, rom og cognac.
 
Varm opp blandingen lett, må ikke koke. Server i høye glass som tåler varme. Ha gjerne et lett kaneldryss på toppen.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Krambambuli drinkoppskrift

Krambambuli drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Kok opp vannet. Legg tebladene i en kanne, og hell det kokende vannet over. La trekke i 5 minutter. Varm raskt opp rødvin med sitronskall, sitronsaft, kanel, og sil deretter teen i vinen. Sett den varme kjelen på et et egnet serveringsbord. Legg sukkerbitene i en sil, hold den over gryten, hell på cognac og tenn på. Når sukkeret har smeltet og rent ned i krambambulien, er drikken ferdig. Serveres i glass som tåler varme.

Se våre andre oppskrifter på varme drinker

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her